23 lat/a, 174 cm
barman w The Rose Noire
Awatar użytkownika
i want to kiss you on the mouth
take my tongue and lead it southbound
baby, put some faith in me
Whispers of life
wykonanie zadania czwartego
Nick gracza: cado
Notatka:
Spoiler
Dzień 5 (????)
Dziś obudziłem się bardzo wcześnie, bo jakieś okropnie głośne ptaki uznały, że świt to idealna pora na koncert. Przez chwilę miałem nadzieję, że to ludzie przypłynęli mnie uratować, ale oczywiście nie. Poszedłem nad strumień, żeby się umyć. To zdecydowanie nie to samo co porządna łazienka, ale przynajmniej nie czuję się jak chodząca kula piasku. Potem zrobiłem obchód wyspy, jakbym był jej właścicielem. Nie znalazłem niczego ciekawego poza krabem, który wyglądał, jakby miał do mnie pretensje o samo istnienie. Później przez kilka godzin szukałem czegoś do jedzenia. Udało mi się znaleźć owoce i jednego kokosa, którego otwierałem chyba dłużej, niż normalnie zajęłoby mi przygotowanie się do wyjścia z domu. Próbowałem jeszcze złapać rybę. Ta jednak miała inne plany i uciekła, zostawiając mnie mokrego od stóp do głów.
Najgorsze jest jednak słońce. Czuję, jak piecze mnie twarz i nie mogę przestać myśleć o tym, że bez kremu z filtrem wyglądam pewnie coraz gorzej i pojawiają mi się pierwsze zmarszczki. To naprawdę dramat, a nikt go nawet nie docenia. Po południu nazbierałem drewna na ognisko i przez chwilę wydawało mi się, że na horyzoncie płynie jakiś statek. Machałem rękami jak szalony, ale okazało się, że to tylko moja wyobraźnia albo jakaś dziwnie wyglądająca chmura. Wieczorem usiadłem na plaży i stwierdziłem, że jeśli wkrótce mnie stąd nie zabiorą, to umrę. Może nie z głodu, ale z frustracji. Jeśli jutro znowu będę musiał rozmawiać z palmami, żeby nie zwariować, to zacznę oczekiwać od nich odpowiedzi. Szczerze mówiąc, wcale by mnie to już nie zdziwiło.
Dante Ramoswt 07 lip 2026, 14:36
Zadanie zaliczone! 🏝️
53 lat/a, 192 cm
gangus i prawa ręka Dimy
Awatar użytkownika
Beware of an old man in a profession where men usually die young
Whispers of life
Nick gracza: Val
Notatka:
Trigger Warning
morderstwo (w tym zwierząt), prostytucja, przekleństwa
Spoiler
Co za zajebiste wakacje.
Nie dość, że ta przymusowa przerwa od pracy pozwoliła mi się wreszcie zrelaksować, a jedyna uratowana ze statku broń, czyli mój nieodłączny nóż myśliwski zmusił do kreatywności w dopracowaniu fikuśnych sposobów zabijania zwierząt na obiad (dzięki czemu nawet na odludziu codziennie oddaję się swojemu ulubionemu hobby i poszerzam zakres umiejętności), to jeszcze odratowana dziwka dostarcza mi niespodziewanych rozrywek. Ach, żyć, nie umierać.
Ale po co marnować czas na pisanie notatek jak jakiś zjeb, skoro dziwka i polowanie czekają! Ahoj przygodo!

wykonanie zadania dodatkowego
Reklama:
Spoiler
Jesteś fanem kultowego serialu o grupie rozbitków wyrzuconej na brzeg najeżonej ekscytującymi niebezpieczeństwami wyspy, skrywającej mrożące krew w żyłach tajemnice?
Zawsze marzyłeś o nietuzinkowych wakacjach, które zapewnią ci dreszczyk emocji, a nie tylko brązową, równomierną opaleniznę?
Zastanawiałeś się kiedyś, co zabrałbyś na bezludną wyspę, gdybyś mógł wybrać tylko pięć rzeczy?
A może nie lubisz poniedziałków?

Jeśli odpowiedziałeś TAK na chociaż jedno z powyższych pytań, uwaga, ta oferta jest dla ciebie! Tak! Dla ciebie!
To właśnie dzięki naszej ofercie „niebezpieczeństwo premium plus" wylądujesz na niezamieszkałej wyspie, gdzie dasz się porwać szaleństwu przetrwania, zwiedzisz dżunglę, w której przez tysiące lat nie stanęła ludzka stopa, odkryjesz niesamowite gatunki fauny i flory, a także staniesz przed szansą eksploracji kompleksu jaskiń! Chwila wytchnienia na piaszczystej plaży pod własnoręcznie zbudowanym szałasem? Wielkie ognisko dla przyciągnięcia uwagi samolotów? A może kontakt z tubylcami, o których istnieniu świat zewnętrzny nie miał pojęcia?
To wszystko zależy już tylko od ciebie, także nie zwlekaj: rezerwuj wyjazd, pakuj pięć rzeczy i licz, że uda ci się przetrwać w dziczy!

Przed wylotem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do oferty bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy niebezpieczny wyjazd niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
Dante Ramoswt 07 lip 2026, 17:52
Zadania zaliczone! 🏝️
Przyznano 40 punktów.
25 lat/a, 163 cm
striptizerka w masquerade night club
Awatar użytkownika
having no regrets is all that she really wants
Whispers of life
Nick gracza: Iza
Notatka:
Spoiler
Kolejny dzień w miejscu, które miało być rajem na ziemi, a wygląda bardziej, jak piekło. Już nawet nie chodzi o to, że brakuje wody pitnej, bo jakoś zmajstrowałam ustrojstwo, które filtruje wodę z morza, oceanu, cokolwiek to jest, ale nie mam ani kremu z filtrem, ani szczotki, czy to do włosów, czy do zębów, ani wielkiej chęci na cokolwiek. Zbieranie muszelek i układanie ich w napis HELP to robota głupiego. Piasek jest wszędzie, zaczynam mieć zwidy, nie wiem, czy nawet nie wyobraziłam sobie jakiegoś skorpiona. Chyba jednak wolałabym, aby pozostał on wytworem wyobraźni, a nie prawdziwym zwierzakiem. Choć gdyby mnie zaatakował, to nie męczyłabym się tutaj już więcej. Jak to dramatycznie brzmi, masakra. Nawet nie wiem, po co to piszę. Mogłabym wrzucić do butelki wraz z prośbą o świeże ubrania, ale nawet nie mam butelki. I nie wiem, kto byłby w stanie to znaleźć. Jeśli jacyś mili rybacy - proszę o wysłanie ubrań na Bezludną Wyspę 1 i w sumie to o uratowanie mnie. Jeśli istnieją syreny i mogą to przeczytać - nie chcecie może mnie przygarnąć? Zawsze chciałam mieć ogon... eh, koniec tych bzdur, nawet pisanie głupot nie sprawia, że czuję się lepiej w tej beznadziejnej sytuacji! Jednak lepsze to, od chodzenia w kółko po tej małej wysepce. Może jutro będzie lepszy dzień...
Venancio Cuevaswt 07 lip 2026, 19:40
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 20 punktów.
23 lat/a, 157 cm
influencerka
Awatar użytkownika
Świat widział w Tobie potwora, a ja człowieka, który nauczył mnie kochać.
Whispers of life
Nick gracza: Jaskółka
Notatka:
Spoiler
Nie wierzę... Czuję się jak w jakimś reality show, tylko zamiast kamer mam wszędzie pustkę i dzicz, w której nie wiem, co może się skrywać. Nie, nie jestem na tyle głupia aby iść i się zagubić, jeszcze tego by tylko brakowało.
Wczoraj padła mi bateria w telefonie, powerbank również jest już rozładowany — co za tym idzie, nie zrobię już żadnych pamiątkowych zdjęć, aby później móc się nimi podzielić, zostaje jedynie ten dziennik. Może ktoś w przyszłości zrobi z tego film?
Tak, jest idealna pogoda, miejsce wymarzone na wakacje, ale to nie są wakacje... Czuję się odcięta od świata, jeszcze chwila i zacznę rozmawiać z kokosem, któremu będę opowiadała całe swoje życie. Brakuje mi elektryczności, zgiełku miasta, zasięgu, WiFi, oddałabym wszystko za matchę na owsianym mleku! Staram się jeszcze trzymać, ale powoli czuję się wyczerpana. Czy ktoś już zaczął mnie szukać? A może ktoś już zaniepokoił się moim zniknięciem i rozpoczął misję ratunkową?
Venancio Cuevaswt 07 lip 2026, 21:31
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 20 punktów.
34 lat/a, 173 cm
koronerka, forensic pathologist w Criminal Justice Square
Awatar użytkownika
Well, I've read through that handbook for the recently deceased. It says: 'live people ignore the strange and unusual. I, myself, am strange and unusual.
Whispers of life
Nick gracza: medusa
Notatka:
Spoiler
Pierwszego dnia nie dowierzałam, ale w kolejnych uświadomiłam sobie, że to wcale nie jest żart i naprawdę utknęłam na bezludnej wyspie z jakimiś randomami. Większość z nich wydaje się być normalna, poza takim jednym Rosjaninem, który ciągle wygląda jakby był wkurwiony. Może naprawdę jest, a może to tylko jego twarz? Podobno ludzie ze wschodniej Europy tacy po prostu są.
Każdy dzień to planowanie ucieczki, a ja tak naprawdę mam ochotę położyć się na plaży i poopalać. Skoro już tu jestem i nie ma na razie opcji powrotu do Nowego Orleanu, to mogłabym chociaż odpocząć i poczytać książkę, ale nie. Ciągle chodzimy i szukamy jedzenia, jakieś skarby i w ogóle. Jeden facet znalazł papugę, która była zamknięta w skrzyni. Kto ją tam w ogóle zamknął?
Brakuje mi Geralda, bo jestem pewna, że poradziłby sobie w tej dziczy lepiej niż ja. Nie jestem stworzona do życia, gdzie trzeba sobie upolować jedzenie i wybudować schron. W sumie jak tak pomyślę, to chciałabym już wrócić do domu. Dzisiaj tęsknię najbardziej, pomimo iż jestem w raju na ziemi — wyspa jest naprawdę piękna, ale jednak wolę zachodnią cywilizację. I moje łóżko, jest znacznie wygodniejsze. I pragnę się wykąpać, ciągle czuję się brudna, a piasek włazi mi dosłownie wszędzie.
Venancio Cuevasśr 08 lip 2026, 13:04
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 20 punktów.
26 lat/a, 179 cm
Awatar użytkownika
For stony limits cannot hold love out.
Whispers of life
Nick gracza: Pączek
Notatka:
Spoiler
Dzień 5.

Mój smartfon padł rano, więc oficjalnie zostałem z bezużytecznym sprzętem w kieszeni. Witamy w dziczy z jakimiś przypadkowymi osobami z jachtu. Zamiast leżeć na plaży, ciągle bezsensownie latamy po całej wyspie, bo ktoś rzucił hasło, że musimy zbudować tratwę i stąd uciekać. Straszny chaos, wszyscy tylko na siebie ryczą.
Dobrze chociaż, że wziąłem te okulary przeciwsłoneczne i krem z filtrem, bo bez nich to potworne słońce wykończyłoby mnie tutaj w godzinę. Ciemne szkła ratują mi tyłek też z zupełnie innego powodu – nikt przynajmniej nie widzi, że ciągle bezczelnie gapię się na Maddie. Rozstaliśmy się wieki temu, ale patrzę na nią w tym piekle i totalnie wysiadam, bo nadal strasznie ją kocham. Chciałbym po prostu wrócić do domu, do normalnej cywilizacji i mojego łóżka. Mam dość brudu i piasku, który jest dosłownie wszędzie. Jeśli w ogóle uda nam się zbudować tratwę czy cokolwiek i stąd uciec, to będzie cud.
Dante Ramosśr 08 lip 2026, 16:30
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 20 punktów.
Miejscow*
po mieście błąka się tylko jedna dusza
23 lat/a, 181 cm
Awatar użytkownika
sit me down and give me a new lecture
Whispers of life
Nick gracza: stelka
Notatka:
Spoiler
Drogi dzienniczku (bo chyba tak się zaczyna takie rzeczy?),
nie pamiętam, kiedy ostatnio pisałem coś na papierze, ale rozładowuje mi się telefon i chyba muszę zacząć znajdować inne zajęcia niż przeglądanie rolek. Szczerze? Nie mam pojęcia, co będę tutaj robił. Oczywiście jestem ogromnym optymistą, mimo tej samotnej wyspy. Czy bezludnej. Jakoś tak. Zawsze przecież mogłem być tutaj z kimś, kto mnie wkurza, a tak przynajmniej jestem sam, chociaż niemiłosiernie mi się nudzi. Wszystko się niemiłosiernie tutaj wlecze. Pierwsze godziny były nawet fajne, ale ile można pluskać się w wodzie, budować zamki z piasku czy próbować wejść do dżungli albo na drzewo. Wszystko to robiłem dzisiaj po sto razy. Szukałem też butelki, ale jak na złość jest tutaj czysto. Chyba naprawdę jestem sam...
Kurde, trzeba było kupić ten telefon z baterią, którą można ładować promieniami słonecznymi. Mógłbym robić coś innego niż przez cały dzień machać nogą z nudów.
To tyle. Powinienem się chyba podpisać, ale jakoś dziwnie, więc zrobię to szybko z nadzieją, że nikt nie znajdzie i nie zobaczy.
Z.
Dante Ramosśr 08 lip 2026, 16:31
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 20 punktów.
34 lat/a, 170 cm
instruktorka w studio pole dance
Awatar użytkownika
trenuje ludzi w zakresie pole dance i stara się za wszelką cenę uratować własne małżeństwo jakąś bezsensowną wymianą
Whispers of life
Nick gracza: Magda
Notatka:
Spoiler
Drogi pamiętniku,
jest dzień trzydziesty czwarty. W okolicy nadal brak żywej duszy. Poprzedniego wieczora odwiedziła mnie jaszczurka, ale nawet ona uciekła z tego pustkowia, kiedy zrozumiała, że nie ma nic do zaoferowania. Znalazłam też drzewo bananowe, ale owoce jeszcze nie dojrzały. Pogoda wciąż doskwiera i wcale nie zanosi się na to, aby prędko miał spaść deszcz. Może to i dobrze, bo nadal nie jestem pewna, czy szałas zdoła go przetrwać.
Może niedługo nadejdzie pomoc.
Dante Ramosczw 09 lip 2026, 09:07
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 20 punktów.
35 lat/a, 185 cm
właściciel klubu
Awatar użytkownika
I’m not sure, but I’m almost positive, that all music came from New Orleans.
Whispers of life
Nick gracza: Edyta
Notatka:
Spoiler
Drugi dzień na wyspie. Wczoraj cały dzień zajęło zbieranie materiałów na schronienie i próba zdobycia jedzenia. Łowienie rękoma wcale nie jest tak łatwe, jak pokazują w filmach… Skończyłem z cholernymi owocami. A dziś muszę zbudować schronienie. Spanie pod gołym niebem nie było najgorsze, ale co jeśli w końcu się rozpada? Bo mogę liczyć, że tylko przed tym się schronię. Kupka gałęzi i liści nie ukryje mnie przed drapieżnikiem, ale może spotkanie z nim będzie lepsze niż kolejny dzień na tej wyspie… Zabierzcie mnie stąd.
Dante Ramosczw 09 lip 2026, 09:08
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 20 punktów.
99 lat/a, 158 cm
wróżka w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
Let your sign guide you when you feel like you've lost your way.
Whispers of life
zadanie piąte
Podziel się swoją niepopularną opinią o lecie i powiedz głośno to, czego inni nie mają odwagi przyznać. Może uważasz, że upały są męczące, wakacje przereklamowane, a jesień bije lato na głowę? Napisz, co naprawdę o nim myślisz.

Zadanie można wykonać więcej niż jedną postacią.

Kod: Zaznacz cały

[zamowienia=wykonanie zadania piątego]
[b]Nick gracza:[/b] 
[b]Opinia:[/b] 
[/zamowienia]

Tropikalna wyspa - zadanie piąte
Obrazek
Odznaka przyznawana przez administrację za wykonanie zadania.
zadanie piąte!
99 lat/a, 158 cm
wróżka w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
Let your sign guide you when you feel like you've lost your way.
Whispers of life
ZADANIE DODATKOWE DLA GRACZA MYRE
zadanie dodatkowe
Zadanie dodatkowe dla gracza Myre

Na bezludnej wyspie, gdzie grupa rozbitków musi wspólnie przetrwać, powstaje konstytucja obozu – zbiór zasad porządkujących życie i współpracę wszystkich ocalałych. Jako, że Ciebie wybrano jako lidera całej grupy, jej przygotowanie przypadło właśnie Tobie. Celem konstytucji jest zapewnienie bezpieczeństwa, sprawiedliwości i skutecznej organizacji codziennych działań. Konstytucja zawiera 5 zasad, które określają sposób współpracy i podział obowiązków w grupie. Dodatkowo ustalone zostają 3 zakazy, mające chronić porządek oraz bezpieczeństwo wszystkich członków obozu. W przypadku ich złamania obowiązuje system 2 kar, dostosowanych do powagi przewinienia (lekkie lub ciężkie) oraz warunków życia na wyspie. Wymień wszystkie zasady i zakazy oraz krótko opisz obie kary.

[zamowienia=wykonanie zadania dodatkowego]
[b]Zasady:[/b] 
[b]Zakazy:[/b]
[b]Kary:[/b]
[/zamowienia]

Tropikalna wyspa - zadanie dodatkowe 4
Obrazek
Etienne Martel
ZADANIE DODATKOWE DLA GRACZA Jaskółka
zadanie dodatkowe
Zadanie dodatkowe dla gracza Jaskółka

Podczas swojego pobytu na tropikalnej wyspie, bierzesz udział w codziennych obchodach i eksploracji jej niezwykłych zakątków. Pewnego dnia trafiasz na coś, czego nie widział wcześniej żaden człowiek – zupełnie nowy gatunek rośliny lub zwierzęcia. Jako odkrywca i pierwszy świadek tego niezwykłego znaleziska masz za zadanie przygotować wpis do Księgi Odkrywcy, aby udokumentować swoje odkrycie i opisać nowy gatunek. Wymyśl jego nazwę i przedstaw jego wygląd, cechy charakterystyczne, miejsce występowania, sposób życia lub wzrostu oraz wszystkie inne aspekty, które czynią go tak wyjątkowym. Puść wodze wyobraźni i stwórz opis, który zachwyci innych badaczy oraz na zawsze zapisze Twoje odkrycie w historii.

Opis musi zawierać minimum 100 słów.

[zamowienia=wykonanie zadania dodatkowego]
[b]Nazwa gatunku:[/b] 
[b]Opis gatunku:[/b]
[/zamowienia]

Tropikalna wyspa - zadanie dodatkowe 5
Obrazek
Vesperine de Theryn
35 lat/a, 172 cm
I'm not bossy, I'm the boss w Preservation Hall
Awatar użytkownika
You will never hear me say "come hold me, console me" when really I'm lonely
Whispers of life
wykonanie zadania piątego
Opinia: Prawdziwy urlop wyłącznie po wysokim sezonie. Ewentualnie przed. Nigdy w wakacje.
Spoiler
Obrazek
Dante Ramosczw 09 lip 2026, 20:34
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 10 punktów.
23 lat/a, 181 cm
Awatar użytkownika
sit me down and give me a new lecture
Whispers of life
Nick gracza: stelka
Opinia: letnie wakacje w szkołach są za długie, powinno się je skrócić do miesiąca, wprowadzając dodatkowy termin ferii w okolicach października/listopada
Dante Ramosczw 09 lip 2026, 21:08
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 10 punktów.
34 lat/a, 173 cm
koronerka, forensic pathologist w Criminal Justice Square
Awatar użytkownika
Well, I've read through that handbook for the recently deceased. It says: 'live people ignore the strange and unusual. I, myself, am strange and unusual.
Whispers of life
Nick gracza: medusa
Opinia: wszystko super pięknie, ale komary? osy? wszystkie inne robaki? rujnują lato.
Dante Ramosczw 09 lip 2026, 21:09
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 10 punktów.
34 lat/a, 170 cm
instruktorka w studio pole dance
Awatar użytkownika
trenuje ludzi w zakresie pole dance i stara się za wszelką cenę uratować własne małżeństwo jakąś bezsensowną wymianą
Whispers of life
Nick gracza: Magda
Opinia: Totalnie nie rozumiem, jak ludzie wytrzymują całe tygodnie na all inclusive. Jasne, jedzonko spoko, ale całe to leżenie? #teamintensywnezwiedzanie
Dante Ramospt 10 lip 2026, 08:33
Zadanie zaliczone! 🏝️
Przyznano 10 punktów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tropikalna Wyspa”