ODPOWIEDZ
Administrator
200 lat/a, 250 cm
administrator w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
Whispers of life
You’ll never know what heaven means until you’ve been down to New Orleans.
STATUS (data)
obowiązkowy tytuł
nieobowiązkowy tytuł
Obrazek
Obrazek
o postaci
treść poszukiwań
Szczegóły
treść szczegółów
treść szczegółów
treść szczegółów
KOD
Prosimy, aby na bieżąco aktualizować status poszukiwań, także zarezerwowanych na nieaktualne! Po 2 tygodniach poszukiwania bez zaktualizowanego statusu oraz poszukiwania już zajęte, będą przenoszone do tematu z archiwum poszukiwań, skąd można je samodzielnie skopiować.

Kod: Zaznacz cały

[poszukiwania]
[poszukiwaniaStat]STATUS (data)[/poszukiwaniaStat]
[poszukiwaniaGora]
[poszukiwaniaTyt=obowiązkowy tytuł]nieobowiązkowy tytuł[/poszukiwaniaTyt]
[poszukiwaniaGif]
[img]link do zdjęcia/gifa[/img]
[img]link do zdjęcia/gifa[/img]
[/poszukiwaniaGif]
[poszukiwaniaOpis]o postaci[/poszukiwaniaOpis]
[/poszukiwaniaGora]
[poszukiwaniaDol]treść poszukiwań[/poszukiwaniaDol]
[poszukiwaniaSz]
[dot]treść szczegółów[/dot]
[/poszukiwaniaSz][/poszukiwania]
Miejscow*
36 lat/a, 180 cm
właściciel i seksuolog w Inner Light Psychotherapy
Awatar użytkownika
Whispers of life
I’m not sure, but I’m almost positive, that all music came from New Orleans.
Aktualne (6.04)
Jeszcze aktualna żona
W przyszłości była
Obrazek
Obrazek
Caden to bardzo wierzący chrześcijański seksuolog z własną poradnią, który jeszcze nie do końca rozumie to, o co chodzi z jego orientacją. Całkiem niedawno zaczęło do niego docierać, że tak naprawdę woli mężczyzn. Od wielu lat "pomaga" osobom homoseksualnym i transpłciowym wrócić na właściwą ścieżkę.
Caden oraz jego żona znają się od dziecka, ponieważ ich rodziny są zaprzyjaźnione i łączy je biznes. Rodzina Volpe posiada sieć sklepów jubilerskich, natomiast rodzina jego żony zajmuje się obróbką kamieni szlachetnych. Ich małżeństwo można nazwać aranżowanym. Łączy ich przede wszystkim poczucie obowiązku względem rodzin i przywiązanie oraz przyzwyczajenie do siebie nawzajem. Bardziej niż miłością darzą się przyjaźnią oraz szacunkiem. A przynajmniej darzyli, zanim w ich małżeństwie nie zaczęły pojawiać się problemy w łóżku. Zaczęło się to praktycznie po samym ślubie, kiedy to zaczęli ze sobą sypiać. Starania o wymarzone dziecko spełzają na niczym, ponieważ Caden nie staje na wysokości zadania. Dochodzi między nimi do częstych i ostrych kłótni, a całe małżeństwo wisi na włosku. Zapewne gdyby nie to, że oboje są mocno wierzący, to już dawno Volpe starałby się o rozwód. Od niedawna Caden zdradza swoją żonę z młodym chłopakiem, jednym ze swoich pacjentów, ale na razie pozostaje to tajemnicą.
Szczegóły
Jeśli chodzi o wiek żony, to chciałabym, żeby miała pomiędzy 34 a 36 lat.
Żona Cadena w domyśle pracuje w rodzinnym biznesie. Ponieważ on sam wybrał inną ścieżkę kariery, to ona odziedziczy obie firmy. Na jakim stanowisku i czym konkretnie aktualnie zajmuje się w firmie swoich rodziców lub teściów zależy od Ciebie.
Relacja będzie skomplikowana i pełna dram. Gwarantuję dużo kłótni i zamieszania w życiu Twojej postaci.
Wszystko będzie dążyć do tego, żeby ostatecznie Caden oraz jego żona się rozstali. To, czy będzie chciała zgodzić się na rozwód, czy będzie mu odmawiać i to utrudniać leży w Twojej kwestii.
Wizerunek postaci jest mi obojętny.
Jeśli chodzi o kontakt, to zapraszam na PW Dante Ramos lub dc (porcelanowydzyndzel). <3
Przyjezdn*
33 lat/a, 171 cm
Dotrzymuje towarzystwa w nudnym otoczeniu
Awatar użytkownika
Whispers of life
rozmowy (10.03)
And I bet you think about me
Obrazek
Obrazek
Darla jest dziewczyną do towarzystwa… wykształconą, elokwentną i taką, z którą chcesz spędzać czas i którą chcesz pochwalić się kolegom w klubie golfowym. Taką, która nie truje nad uchem jak żona, a śmieje się z twoich żartów i przy której możesz być sobą - niezależnie, czy jesteś dyrektorem banku, czy siedzisz w nielegalnych interesach. Przecież dyskrecja to i tak jej drugie imię. Kochanka, towarzyszka i przyjaciółka… może być wszystkim, czego potrzebujesz.
Oboje doskonale wiemy, że to jest układ i nie próbujemy tego zmieniać. Poznaliśmy się w konkretnych okolicznościach i na ich podstawie zbudowaliśmy to wszystko, co mamy, bo nawet jeśli nie ma przyszłości to lubimy tu i teraz. Potrzebowałeś towarzystwa, a ja ci je dałam. Byłam miłym dodatkiem na przyjęciu - sukienka idealnie podkreślała pośladki, a rozmowa toczyła się gładko. Po jednym przyjęciu pojawiło się kolejne i następne, zaproszenie na kolację i służbową podróż, ciągle znajdował się kolejny pretekst. Długim rozmowom zaczęły towarzyszyć poranki w zmiętej pościeli, drogie prezenty i odrobiną zazdrości, która tylko podgrzewała atmosferę. Ale przecież wiedziałeś kim jestem…a ja wiedziałam kim jesteś ty i wreszcie mogłeś być sobą. Nie miałam oczekiwań, nie musiałeś być idealny, nie interesowało mnie, co powiedzą ludzie, a to czego tak naprawdę chcesz i co mogę dla ciebie zrobić. To układ, na którym oboje korzystaliśmy, i który stał się elementem naszej codzienności. I prawdopodobnie trwa już zbyt długo, żeby ciągle nazywać go znajomością bez zobowiązań.
Szczegóły
mężczyzna (raczej starszy od niej), z którym jest w relacji od pewnego czasu. I to właściwie wszystko, bo cała reszta jest do ustalenia i dogadania, niewiele narzucam i niewiele wymagam. Chciałabym to przegadać na pw z osobą zainteresowaną, ale generalnie hulaj dusza - po prostu chce grać.
a jeśli masz inny pomysł i po prostu szukasz współgracza - napisz, chętnie kogoś dla Ciebie stworzę.
Miejscow*
50 lat/a, 188 cm
dyrektor w Saenger Theatre
Awatar użytkownika
Whispers of life
Life doesn’t pause for anyone, but sometimes it waits long enough for a drink.
aktualne (28/03)
Your girl is lovely, Hubbell
memorieeeees like the corners of my mind
Obrazek Obrazek
Garrett Richter to człowiek, który żyje między światami – wyższych sfer do których aspiruje i własnych, prostych korzeni. Z jednej strony potrafi być intelektualnie wyrafinowany, świadomy trendów, sztuki i kultury, z drugiej – nie jest to coś w czym wyrastał, więc czuje z tego powodu duży kompleks. Jest hedonistą w klasycznym stylu – ceni dobre jedzenie, alkohol, seks i sztukę, ale nigdy nie jest płytki. Jest bardzo świadomy ciała i emocji, które w nim buzują, a świadomość ta bywa zarówno błogosławieństwem, jak i przekleństwem. Potrafi być autodestrukcyjny – wybiera sytuacje, które wie, że będą go bolały, często idąc pod prąd własnym interesom lub zdrowemu rozsądkowi. W skrócie: jest skomplikowanym kalejdoskopem sprzeczności – hedonista i myślicie, pragmatyk i romantyk, altruista i egoista, prowokator i obrońca.
Szukam dla Garretta niedoszłej dziewczyny/kochanki, którą przed wyjazdem do Indii zostawił w NOLA. Kobiety innej niż cały jego świat – spontanicznej, autentycznej, bez potrzeby udowadniania niczego nikomu, a już na pewno nie jemu. Takiej, dla której pieniądze to środek, a nie cel, i że najważniejsze jest to, z kim pije się piwo, a nie w jakiej restauracji się to robi. Kogoś kto miał w sobie luz, który chłonął i którego się bał.
Przy zakończeniu ich relacji Garrett uznał, że kobieta nie pasuje do wersji jego życia, jaką widzi dla siebie. W każdym razie – wyjechał z kraju i zostawił ją z pustymi frazesami o tym, że są z różnych światów, a poza tym jest za młoda i ich relacja nie ma przyszłości.
Teraz G wraca i to zaręczony z młodą joginką marzącą o willi w Garden District.
Chciałabym, żeby ta relacja wróciła do gry – czy to jako niedomknięta historia, czy jako coś co znów może się wydarzyć, mimo że oboje wiedza, jak to się skończyło ostatnim razem.
Widziałabym tą postać jaką taką jego Carrie – trochę szaloną, niekonwencjonalną. Może też vibe Jessy z Girls – wolna, dzika i czasem lekkomyślna. Może antysystemowa, ktoś kto wytykałby Garrettowi jego hipokryzję?
Szczegóły
wiek postaci ok. 30
chętnie bym coś razem pokminiła
tutaj mała zajawka tego czego mniej więcej szukam klik, klik
Przyjezdn*
24 lat/a, 183 cm
pomoc baletmistrza w New Orleans Ballet Theatre
Awatar użytkownika
Whispers of life
Aktualne (05.04.2026)
Unaware I'm tearin' you asunder
Oh, there is thunder in our hearts
Obrazek
Obrazek
Krispin od zawsze związany był ze szkołą baletową. Balet i taniec były i są całym jego światem. Wychowywany w rodzinie, która od zawsze ceniła sztukę, nie musiał obawiać się, że jego marzenia zostaną pogrzebane. Jako najmłodszy z trójki rodzeństwa nie musiał przejmować się rodzinną firmą, galerią sztuki czy też nie zawsze legalnymi rzeczami, które ta robiła. Skupiony na swoim własnym marzeniu i celu tańczył i kształcił się, by w końcu dostać się nie tylko do najlepszej szkoły baletowej w kraju ale też zdobywać upragnione role. Niestety wypadek, któremu uległ i w którym zginął jego ojciec nie tylko pozbawił go sprawności, ale również przekreślił jego szanse na osiągnięcie sukcesu o jakim marzył. Rozgoryczony i rozczarowany tym, co los postanowił na niego zrzucić, wrócił do Nowego Orleanu, gdzie rozpoczął pracę w miejscowej szkole baletowej.
   Jesteś moim największym rywalem, a przynajmniej tak właśnie było jeszcze kilka miesięcy temu. Ostatnim razem widzieliśmy się w Nowym Jorku na otwarciu nowej opery. W przeciwieństwie do Ciebie, miałem ułatwiony start - moja rodzina często pojawiała się na ważniejszych wydarzeniach kulturowych, wspierała miejscowych artystów oraz udzielała się w akcjach charytatywnych dając o sobie znać. Byliśmy znani z zamiłowania do sztuki i wszystkiego, co z nią związane, więc nikogo specjalnie nie zdziwiło, gdy okazało się, że postanowiłem tańczyć. W swojej decyzji byłem wspierany od samego początku w przeciwieństwie do Ciebie. Ty musiałeś pracować na swój sukces i pozycję, czym niejednokrotnie sprawiałeś, że czułem się gorszy i bardziej zakompleksiony, gdyż nigdy nie byłem w stu procentach pewien, czy za mój sukces odpowiada ciężka praca i talent, czy pieniądze, którymi moja rodzina karmiła szkoły.
   Obecnie męczę się z powodu tego, co stało się ze mną po wypadku - śmierć ojca, mętlik w głowie spowodowany utratą pamięci i wyrywkowym powracaniem wspomnień, śpiączka i operacje, które pozostawiły w moim ciele metalowe pręty i śruby. Najgorsza jest jednak wizja tego, że być może już nigdy nie uda mi się zatańczyć. Wszystko to sprawia, że sama myśl o Tobie powodowała, że chciało mi się krzyczeć. Postanowiłem odciąć się od nowojorskiego chaosu i wspomnień i wróciłem do Nowego Orleanu, gdzie rozpocząłem pracę w miejscowej szkole baletowej. Nie sprawia mi to wielkiej przyjemności, jednak lepsze jest to niż siedzenie w domu, a przynajmniej tak mi się wydawało dopóki nie pojawiłeś się Ty i nie okazało się, że mam pomagać Ci zdobyć upragnioną rolę.
Szczegóły
Szukam rywala - pana, po 20.
Jeśli chodzi o relację, to mam ochotę na romans, jednak nie narzucam end-gejmów, lubię jak relacja się rozwija fabularnie.
Wizerunek dowolny, zapraszam na pw.
Miejscow*
25 lat/a, 167 cm
kelnerka w waffle house
Awatar użytkownika
Whispers of life
And down the road, you will love me until you resent me.
nieaktualne (07.04)
I owe you a black eye and two kisses
tell me when you wanna come and get 'em
Obrazek
Obrazek
Poncjusz Piłaś to kobieta w połowie swoich lat dwudziestych. Nigdy nie skończyła studiów, chociaż kilkakrotnie zmieniała kierunek. Najdłużej wytrzymała na kryminologii i gdyby nie przewlekłe lenistwo, najprawdopodobniej zostałaby panią kryminolog. Jest specjalistką od sztucznych uśmiechów dla wyższego napiwku. Poza kelnerowaniem czas spędza w towarzystwie ludzi. Nie potrafi i nie chce być sama, dlatego ciągle szuka kontaktu. Bywa tu i tam, chociaż nie do każdego miejsca chciałaby się przyznać. Zna wszystkich, a wszyscy znają ją – to ogromny atut, ale i przekleństwo.
Znów siedzisz w zaparkowanym samochodzie i spojrzeniem wypalasz dziurę w ścianie mojego budynku. Wiem, że tam jesteś, specjalnie zasłoniłam okno. Wleczesz się za mną jak cień, ślepo wierząc w swoją intuicję. Jesteś cierpliwy i będziesz czekał na moje potknięcie, ile trzeba.

Wczoraj odbył się jej pogrzeb.

Zabrakło tam tylko Ciebie i mnie. Detektywa i współlokatorki zmarłej. Detektywa i jego podejrzanej.

Powiedziałam już wszystko, co wiem. Wprowadziła się niedawno. Gdy właściciel mieszkania przyprowadził ją po raz pierwszy, uznałam ją za nieopierzoną. Za zbyt nieśmiałą i kruchą, by prowadzić dorosłe życie. Chciałam ją poznać, ale praktycznie wcale nie wychodziła z pokoju. Pokój, uczelnia, pokój, uczelnia… Żadnych znajomych, żadnych studenckich szaleństw. Miałam wrażenie, że ona nigdy nie spała i nie jadła. Czasami zapominałam o tym, że w ogóle mam współlokatorkę. Nic o niej nie wiedziałam, akceptowałam ją, bo w gruncie rzeczy nie sprawiała żadnych problemów. Zdziwiłam się, gdy tamtego dnia zapytała mnie o plany. Z grzeczności zaproponowałam, że może pójść ze mną na tę domówkę. Gdybym wiedziała, ile na miejscu będzie osób, zostawiłabym ją w domu. Uznałam, że przyda jej się trochę rozrywki.

Starałam się mieć na nią oko. Była dorosła, ale nie chciałam, by któryś z moich znajomych ją przestraszył. Zachowywała się jak nie ona. Nawiązywała rozmowy, odważnie sięgała po plastikowe kubeczki bez pytania, co się w nich znajduje. Dalej nie pamiętam… Szukałam jej, ale nikt jej nie widział. Wyparowała. Pomyślałam, że była zmęczona i wróciła do mieszkania. Rano obudził mnie dzwonek do drzwi. U progu stałeś Ty, twój partner też, ale aura, jaką wokół siebie roztaczałeś, przesłoniła wszystko inne.
Szczegóły
Choć ogłoszenie pisałam z myślą o detektywie, przyjmę każdego (dziennikarza/członka rodziny/etc.) komu zależy na rozwiązaniu sprawy. Zależy mi przede wszystkim na postaci, która właściwie w każdej sferze życia napotyka na trudności. Problemy w pracy i w strefie prywatnej pogarszają jego kondycję, co odbija się na codziennym funkcjonowaniu, a nawet postrzeganiu rzeczywistości.
Jest starszy od mojej postaci, myślę, że może mieć 35-40 lat, ale wiek podlega negocjacji.
W normalnych okolicznościach nie pasowaliby do siebie ani trochę. W zaistniałej sytuacji każda ich interakcja przypomina marsz przez pole minowe.
Zdecydowany slow burn. Powolne przejście z oskarżeń i niechęci do próby współpracy nad rozwiązaniem sprawy. Moja postać może wiedzieć więcej, niż podaje, choć wcale nie musi. Zaczynamy od zabawy w kotka i myszkę z zachowaniem rotacji ról.
Po więcej informacji zapraszam do skrzynki prywatnej. <3
Ostatnio zmieniony śr 08 kwie 2026, 20:02 przez Drew Browning, łącznie zmieniany 1 raz.
ciocia z usa
po mieście błąka się tylko jedna dusza
Przyjezdn*
29 lat/a, 155 cm
Archiwistka w NOMofA
Awatar użytkownika
Whispers of life
I don't care if I'm forever alone
I'm not falling for you
'Cause this baby is loveproof
Pozamiatane! (08.04)
And in a perfect world
I'd be your girl
Obrazek
Obrazek
Noa jest zatrzaśnięta w pułapce swojej przeszłości. Podporządkowała swoje życie jednemu definiującemu ją wypadkowi sprzed dekady. Zamknięta w tym samym dniu na zawsze.

Jako siedmiolatka zobaczyła swoje pierwsze wyścigi konne. Jako piętnastolatka była obiecującą dżokejką. W wieku dziewiętnastu lat jej koń potknął się podczas treningu; w trakcie upadku pociągnął za sobą wierzchowca obok. Upadek zakończył się złamaniem karku u niej i śmiercią jej przyjaciela. Teraz — jako dwudziestodziewięciolatka od trzech lat mieszka w Nowym Orleanie, do którego przeprowadziła się za świeżym startem, i pracuje jako archiwistka w piwnicach New Orleans Museum of Art.

Ma skomplikowane relacje z rodziną i z samą sobą i od dziesięciu lat nie dopuściła do siebie nikogo. Zawsze przyjemna, ale zdystansowana, z emocjami za murem, który wybudowała dookoła siebie.
To nie tak, że Noa była w szafie.
Nigdy nie kryła się z tym, że jej serce biło szybciej, kiedy jej spojrzenie napotykało błękitne oczy po drugiej stronie baru należące do uśmiechniętej brunetki, albo że rumieniec na twarzy pojawiał się, gdy słyszała komplement po zarchiwizowaniu dużego projektu od asystentki kustosza. Ale nigdy nie powiedziała nikomu wprost.

Jej życie było zbyt zagmatwane, dzielone między fizjoterapię, terapię terapię i pracę. Każda z tych rzeczy wyczerpująca na tyle, że po zakończonym dniu nie starczało miejsca na otwarcie się na coś… kogoś innego. I pomocą na to miała być przeprowadzka do Orleanu. Nowe życie, nowa praca, nowa Noa otwarta na przygody.

Tutaj znalazła miejsce w swoim życiu na przyjaźnie i wyjścia ze znajomymi z pracy do czwartej nad ranem, zakończone porannym bólem głowy. Na wybranie ulubionej ławki przy promenadzie we French Quarter i spróbowanie kuchni kreolskiej w podejrzanie wyglądającej knajpie. Na pozwolenie sobie na coś więcej… Ale coś ją blokowało przed przejściem na drugą stronę baru i zapytaniem uśmiechniętej brunetki, czy może kupić jej kolejnego drinka.

Aż w końcu w jej życiu pojawiła się ona.
Jej kompletne przeciwieństwo. Tak pewna siebie, że od samego początku działała jej na nerwy i sprawiała, że zazwyczaj przyjazna Noa wydawała z siebie dźwięki irytacji i wywracała oczami po każdej interakcji. I każdej nocy leżała w łóżku z otwartymi oczami widząc jej twarz, a jej serce przyspieszało odrobinę…
Szczegóły
Noa to imię takie na razie. Może zostanie, może nie!
Szukam dla tej mojej kruszyny, kobiety, która weszła w jej serce takim zadziorem, że nie może przestać o niej myśleć.
Chciałabym, żeby była w podobnym wieku - granice 30stki.
Mogła zacząć pracować w tym samym muzeum co Noa i tak się poznały — ale to nie jest konieczność. Może pojawiła się w jej życiu przez znajomego, albo jako nowa sąsiadka? Możemy wszystko przegadać.
Widzę to trochę jako relację grupmy/sunshine, delikatne enemies to lovers, chociaż nie robiłabym z nich kompletnych wrogów. Bardziej widzę tu Noa walczącą z zauroczeniem i zainteresowaniem, a to objawia się delikatnymi przytykami i marsową miną. One fell first, the other fell harder, ya know?
Jestem otwarta na wizerunki, jakby co to mogę pomóc z wyborem!
Ale też nie przeszkadza mi, jeśli jest to istniejąca postać - wszystko możemy przegadać! <3
creme egg
Przyjezdn*
24 lat/a, 183 cm
pomoc baletmistrza w New Orleans Ballet Theatre
Awatar użytkownika
Whispers of life
Aktualne(09.04.2026)
już mi niosą suknie z welonem
koń do taktu zamiata ogonem
Obrazek
Obrazek
Kryspin jest młodym facetem, który niedawno wyszedł ze szpitala i zaczyna swoje życie po okropnym wypadku, w którym nie tylko stracił zdrowie i sprawność, ale też swojego ojca. O tym, że ojciec chłopaka zamieszany był w niekoniecznie legalne rzeczy rodzina wiedziała doskonale, jednak niewiele osób, zdawało sobie sprawę z tego, co tak naprawdę robił w swoim wolnym czasie. Nie każdy wiedział, że zamieszany był w gangsterskie porachunki. Najstarszy brat Kryspina przejał obowiązki ojca pozwalając najmłodszemu bratu na odpoczynek i rekowalescencję. Niestety sprawy szybko się pokomplikowały.
Można by pomyśleć, że takie rzeczy nie mają miejsca w zachodnich cywilizacjach, a już z pewnością nie powinny występować w Stanach Zjednoczonych. Jak się jednak okazuje, chęć poszerzenia swoich wpływów nie zna granic geograficznych oraz moralnych. Z tego właśnie względu, brat Kryspina postanowił połączyć dwie rodziny za pomocą zaaranżowanego małżeństwa. Kryspin, jako najmłodszy i w tym momencie najmniej użyteczny członek rodziny Volkoff, stał się kartą przetargową i szybko został przyobiecany innemu mężczyźnie. Tak, mężczyźnie, bo tak właśnie sobie wymyśliłem i nie mam czasu i ochoty na udawane pseudo-hetero dramaty.
Dlatego właśnie szukam dla Kryspina mężczyzny, który zechciałby (lub nie) wyjść za mąż. Najlepiej byłoby, gdyby również pochodził z gangsterskiej lub mafijnej rodziny, co pomogłoby zapewnić dwóm familiom na umocnienie swoich pozycji w przestępczym półświatku. Ogólnie to nie planuję tutaj wilekiej miłlości, więc jeśli Twoja postać chce mieć lub ma kogoś upatrzonego, to nie krępuj się. Lubię jednak dramaty, więc przygarnę wszystko.
Szczegóły
Szukam pana, w wieku Kryspina bądź starszego.
Dobrze byłoby, gdyby kawaler pochodził z wpływowej rodziny, która również powiązana jest z jakimś gangiem.
Naszym postaciom nie musi pasować ta cała sytuacja i początkowo mogą się nielubić, ale chciałbym, by w przyszłości doszło do jakiegoś porozumienia i wspólnie wywrócili i sprowadzili kryminalny świat na kolana.
Nie będę się tu rozpisywać, chętnych zapraszam na pw, podam discorda i wszystko sobie ustalimy.
Kryspin jest też już dogadany co do innej romantycznej relacji, więc jeśli Twoja postać chciałaby się związać i romansować z kimś innym, to daję wolną rękę. Jeśli chciałaby żyć w jakimś dziwnym trójkącie, to również się chyba można dogadać... pomyślimy.
Now* w NOLA
21 lat/a, 160 cm
patusiara wygrała w totka, więc została znaną raperką
Awatar użytkownika
Whispers of life
Jesteś taka ładna ostatnio z nową dziarą w dresach, t-shircie z marihuaną. Z blizną pod czaszką, stylówa pato.
polizane
na złe i gorsze
ktoś, kto ogarnie ten chaos
Obrazek
Obrazek
Yael, 21 lat, żywe srebro. Wybiła się znikąd – najpierw totolotek, potem rap, potem skandale. Pochodzi z patologicznej, wielodzietnej rodziny, wychowywała się głównie wśród rówieśników z bieda osiedla. Już w wieku trzynastu lat zaczęła traktować dom jak hotel i wszyscy i tak mieli to gdzieś. Typ osoby, którą albo się kocha, albo ma się jej absolutnie dosyć. Żyje szybko, mówi za dużo i rzadko czegoś żałuje.
Szukam dla Yael bratniej duszy – kogoś, kto wpasuje się w jej świat albo całkowicie go wywróci do góry nogami. Nie narzucam płci, wieku ani konkretnego vibe’u postaci – ważne, żeby coś zaiskrzyło i żebyśmy mogli razem poprowadzić ciekawą, dynamiczną historię.

Mam kilka propozycji, bo nie chcę za dużo narzucać, tym bardziej, że jestem otwarta na bardzo wiele i byłoby super, gdyby ktoś chętny dodał do tego swoje trzy grosze i zbudował coś razem ze mną. Kocham burze mózgów.

:stars: mogą znać się z czasów przed wygraną – stare znajomości z osiedla, które wracają, gdy Yael już jest kimś innym;
:stars: ktoś z branży – producent, dziennikarz, inny artysta, ktoś kto widzi w niej więcej, niż tylko zepsutą, bezczelną gówniarę;
:stars: totalny outsider – osoba spoza jej świata, która przypadkiem wpada w jej orbitę;
:stars: relacja od hate-love – ktoś, kto jej nie znosi ze wzajemnością, ale coś ich ciągle do siebie ciągnie.
Szczegóły
zapraszam chętnych na pw, na pewno się dogadamy;
nie jestem demonem prędkości, odpisy na pewno nie będą pojawiać się codziennie, ale lubię gadać o wątkach i przykładam się do jakości postów, prowadzę wątki do przodu;
od ciebie tez nie wymagam szybkich odpisów, ale muszę być pewna, że masz zapał do rozwijania relacji, nawet jeżeli będzie szła wolniej;
powyższe wymienione relacje są przykładowe, jestem otwarta również na inne opcje, jeżeli coś jeszcze przyjdzie ci do głowy <3
Jean Lafitte
Now* w NOLA
20 lat/a, 170 cm
szukam swojego miejsca w
Awatar użytkownika
Whispers of life
Nazwa tymczasowa, póki nie znajdzie się ktoś w poszukiwaniach!
AKTUALNE (10.04.2026)
stand by me
I won't shed a tear just as long as you stand by me
Obrazek
Obrazek
Ona - młoda, totalnie nieprzygotowana do dorosłego życia. Niesie bagaż przeżyć z domu rodzinnego, który skrzetnie ukrywa przed światem udając że przecież wszystko jest w porządku. Stara się spełniać swoje pasje choć dba zdecydowanie bardziej o bliskich, znajomych, a nawet obcych sobie ludzi - siebie zostawia w tyle, ignorując sygnały z ciała i duszy które stopniowo wybrzmiewają coraz głośniej. Początek rozgrywki nastaje na moment w jej życiu, w którym zdrowie odmawia posłuszeństwa a psychika zaczyna iść własną drogą, powoli zapędzając ją w pierwsze i jeszcze łagodne objawy schizofrenii.
On - starszy od niej, pochodzący z zupełnie innego świata pewnego przemocy i brutalności, wychowany w nim od dziecka. Sam w sobie jest pozornie spokojny, zrównoważony i troskliwy dla tych których kocha - jednak ma swoje demony, które w najmniej oczekiwanych momentach wychodzą na światło dzienne utrudniając „normalne” życie.
Poznają się przypadkiem, podobnie przypadkiem utrzymują tę relację, ucząc się siebie nawzajem a relację stawiając pod wielokrotnymi znakami zapytania gdy na jaw wychodzą szczegóły z ich wspólnego życia.
Cześć!
Nie będę ukrywać - dla tych którzy oglądali Euforię pewnie przykrym jest fakt że aktora grającego Fezco nie zobaczymy już na ekranie, a relacja jego i Lexi która tak ładnie budowała się przez ostatnie odcinki najprawdopodobniej zostanie zakończona. 💔

Sporo lat temu grywałam w PBFy na potęgę, wiele godzin dziennie nad kreowaniem przeróżnych postaci i wczuwania się w ich emocje oraz charaktery. Potem miałam sporą przerwę ze względu na studia jednak obecnie po obejrzeniu wyżej wymienionego serialu i dosłownie zakochaniu się w relacji Fezco i Lexi chciałabym stworzyć relacje dwojga młodych ludzi o podobnym klimacie. Dla osób, które nie oglądały serialu - jestem absolutnie otwarta na opowiedzenie w szczegółach jaką mam mniej więcej wizję, oczywiście również pozostawiam spory margines na własną inwencję twórczą i nie zamykam żadnych drzwi ❤️

Szukam osoby, która zechciałaby odegrać ze mną choć namiastkę atmosfery jaka panowała między nimi. Powoli budujące sie zauroczenie aż w końcu wspólne życie, na granicy dwóch światów gdzie jeden zaangażowany jest po uszy w nielegalne interesy i narkotyki (postać męska) a drugi (tu postać żeńska) żyje życiem pozornie stabilnym, jest ultra wrażliwa i delikatna, na pierwszy rzut oka różniąca się diametralnie od Niego.

Zależy mi na tym by wnieść coś „własnego” dla tej budującej się relacji przy zachowaniu ogólnego klimatu łapiącego za serducho, z namiastką humoru ale też zderzenia się dwóch rzeczywistości które na dłuższą metę nie mogą współgrać ze sobą.

Jestem także otwarta na to która ze stron poprowadzę!
Szczegóły
kwestię kto gra którą stroną ustalić możemy przy zgłoszeniu, jestem pod tym kątem elastyczna i dopasuje się, ponieważ mam cichy pomysł na rozgrywkę zarówno postacią męską jak i żeńską
wiek - myślę że ona nie więcej niż 22 lata, on parę dobrych lat starszy
istotnym będzie że dziewczyna choruje na bardzo wczesne stadium schizofrenii, o czym dowie się jeszcze w trakcie naszej gry
w grę wchodzić mogą narkotyki, więzienie, wszelkiego rodzaju dramy mniejsze i większe!
Ktotowie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwania”