ODPOWIEDZ
25 lat/a, 176 cm
dziennikarz śledczy w Gambit Weekly
Awatar użytkownika
I’m not sure, but I’m almost positive, that all music came from New Orleans.
Whispers of life
Daniel "Danny" Scully
Archie Renaux
Obrazek
23.03.2001; Kraków
The Julia Apartments
dziennikarz śledczy
Gambit Weekly
on/jego
homoseksualny
kawaler
baran
Od kiedy czujesz, że Nowy Orlean to twoje miejsce na ziemi?
Mieszkam tu od niedawna, więc jeszcze nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie.
Jakie jest twoje podejście do voodoo i magii?
Nie wierzę w takie rzeczy.
Co sądzisz o „New Orleans Vampire Association”?
Uważam to za wymysły znudzonych życiem ludzi.
Jakie jest twoje zdanie na temat “The Shadow Enclave”?
Podobne, jak w przypadku NOVA
Jaki wpływ miał na ciebie huragan Katrina?
mieszkałem wtedy w Nowym jorku, więc nie jestem sobie w stanie przypomnieć, czy wydarzenie to w jakikolwiek sposób na mnie wpłynęło.
Czy czujesz się bezpiecznie żyjąc w Nowym Orleanie?
Póki co owszem.
Jakie jest twoje ulubione danie kreolskie bądź cajun?
Nie przepadam za tego rodzaju kuchnią, ale tylko ze względu na to, że nie zdążyłem jej dobrze poznać.
Jakie jest twoje podejście do jazzu? Masz jakąś ulubioną piosenkę lub klub?
Moją ulubioną artystką, która sama inspiruje się jazzem jest Laufey oraz Raye.
Trigger Warning
zmiana współczesnej historii, ale lekka
I want to believe

   Urodzony jako syn Karoliny Krzewińskiej, polskiej naukowczyni i astronautki, oraz Jamesa Scully'ego, komandora marynarki wojennej. Można się zastanawiać, jak to się stało, że ta dwójka, pochodząca z kompletnie różnych stron świata, znalazła się w jednym miejscu. Ano wbrew pozorom nie było to takie niespodziewane. Karolina, jako absolwentka krakowskiej Akademii Górniczo-Hutniczej i autorka jednej z najważniejszych prac dyplomowych, która opierała się na wykorzystaniu fal ultradźwiękowych do wykrywania mikrouszkodzeń. Pracą szybko zainteresowało się wojsko nie tylko polskie, ale też amerykańskie. I właśnie dzięki temu, kobieta znalazła zatrudnienie w wojsku zajmując się technologiami. Lata mijały, a kobieta poznała amerykańskiego żołnierza, który stacjonował w Polsce i od słowa, do słowa, postanowili się związać.
   Ich historia, chociaż niesłychanie ciekawa, nie jest tematem, and którym trzeba się teraz pochylać. Należy jednak wiedzieć, że Karolina wraz z Jamesem przeprowadziła się do Stanów Zjednoczonych, gdzie rozpoczęła pracę w NASA, a później zaangażowała się w pracę nad Programem Artemis, mającym na celu wysłanie ludzi na Księżyc. Została również pierwszą kobietą, która postawiła stopę na srebrnej satelicie.
   Urodził się w Krakowie, rodzinnym mieście jego matki. Spędził tam również pierwsze sześć miesięcy swojego życia, by następnie przeprowadzić się wraz z rodzicami do Stanów Zjednoczonych, gdzie spędził pozostałą resztę swojego życia. Najpierw wylądowali w Nowym Jorku, gdzie spędził kilka lat, by następnie przenieść się do Houston. Teksas najbardziej mu się podobał. Było tam ciepło i słonecznie, a w swoim ogródki mieli kaktusy, co dodatkowo potęgowało jego fascynację tamtym miejscem. Jego matka i ojciec rozpoczęli prace w Johnson Space Center, przez co on sam rozpoczął niezdrową fascynację kosmosem i książkami, które traktowały o wyprawach w kosmos i kosmitach. Można powiedzieć, że wiele swoich wieczorów spędził zakopany w literaturze sci-fi. Oczywiście jego nazwisko nie pomagało mu uniknąć tego, na co los go przygotowywał.
   Lata mijały, a on dorastał. Pomimo tego, że pasjonował się kosmosem i literaturą traktującą o tym, nigdy nie poszedł w ślady swoich rodziców. Praca dla NASA go nie interesowała. Zaczął przejawiać jednak zainteresowanie dziennikarstwem. Pierwsze kroki stawiał w gazetce szkolnej, gdzie pisał o lokalnych, szkolnych wydarzeniach. Po szkole rozpoczął praktyki w miejscowej gazecie w Houston, gdzie pracował przez kilka miesięcy zanim zaczął studia. Rozpoczął dziennikarstwo na Uniwersytecie Columbia. Szło mu całkiem nieźle chociaż niewybitnie. Udało mu się jednak dostać upragniony staż w New Jork Times, gdzie zajmował się opisywaniem wydarzeń popkulturowych. On sam miał jednak znacznie większe ambicje.
   Wraz ze swoim partnerem przeniósł się do Nowego Orleanu. Dostał pracę w Gambit Weekly i chociaż nie była to oferta jego marzeń, to wiedział doskonale, że dzięki temu będzie wolno mu zająć się rzeczami, które najbardziej go interesowały.

All lies lead to the truth, isn't that right?

Można o nim powiedzieć wiele rzeczy, ale bez wątpienia jest osobą, która twardo stąpa po ziemi. Będzie to ważna rzecz, o której trzeba pamiętać w przyszłości, bo jego pojmowanie rzeczywistości zostanie wystawione na próbę.
Jest bezpośredni i otwarty. Czasami zrobi wiele, by dostać to, czego chce. W pracy bezwzględny i nieustępliwy. Potrafi być prawdziwym wrzodem na tyłku, jeśli tylko tego chce.
Poza angielskim mówi płynnie również po polsku i francusku. Często przeklina w języku swojej matki (w postach i dialogach polskie kurwy będą oznaczane kursywą) oraz robi swoje notatki właśnie w tym języku, chociaż nie zwraca większej uwagi na ortografię.
Jest uczulony na orzechy.
Niedawno adoptował małego kundelka, którego nazwał Doggy Styles.
twój nick
Jacky
twoje zaimki
on/jego
narracja
trzecioosobowa, czas przeszły
kontakt
pw, czasem daję discorda
nie lubię gdy
wszystko jest do dogadania, nie lubię jednak, jak ktoś kontroluje moją postać i zna jej myśli, chyba że wymaga tego akcja, co może się wydarzyć, bo czemu nie?
moje posty mogą zawierać
na wszystko
zgadzasz się na powielanie imienia i pseudonimu postaci?
nie
Ostatnio zmieniony sob 02 maja 2026, 22:01 przez Danny Scully, łącznie zmieniany 1 raz.
25 lat/a, 176 cm
dziennikarz śledczy w Gambit Weekly
Awatar użytkownika
I’m not sure, but I’m almost positive, that all music came from New Orleans.
Whispers of life
200 lat/a, 250 cm
administrator w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
You’ll never know what heaven means until you’ve been down to New Orleans.
Whispers of life
Danny Scully Wysłano PW. :uszanowanko:
ODPOWIEDZ

Wróć do „W budowie”