ODPOWIEDZ
crescent city
Administrator
200 lat/a, 250 cm
administrator w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
Whispers of life
You’ll never know what heaven means until you’ve been down to New Orleans.
Kto zagra?
Temat "Kto zagra?" to miejsce, gdzie gracze dzielą się informacjami o poszukiwaniu towarzysza do gry. Wystarczy wrzucić post z zaproszeniem, aby znaleźć nowego kompana do wspólnej przygody!

kod

Kod: Zaznacz cały

[zamowienia=kto zagra]
[b]imię i nazwisko postaci:[/b] tutaj oznacz wszystkie postacie, którymi szukasz rozgrywki
[b]moja postać:[/b] kilka słów o postaci
[b]czego szukam:[/b] napisz pomysł na fabułę, jeśli masz, preferencje co do rozpoczęcia rozgrywki, etc.
[b]aktualne:[/b] tak/nie (data aktualizacji)[/zamowienia]
sectusempra
Miejscow*
36 lat/a, 187 cm
Awatar użytkownika
Whispers of life
I am not anti-social, I am just not user-friendly
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Kai Renshaw
moja postać: Kai to patolog FBI, który dogaduje się lepiej z martwymi niż z żywymi. Nosi implant słuchowy, pije za dużo kawy i pali tyle, że nawet jego kruk i gekon zaczynają kaszleć. Sarkazm to jego drugi język, a emocje trzyma w lodówce obok próbek do sekcji.
czego szukam: W dużym skrócie — przyjmę wszystko. Począwszy od wątków stricte zawodowych, po te codzienne, bardziej luźne i na nieco cringe'owych kończąc. Wszystko jest kwestią dogadania. Lubię też zaczynać, więc zapraszam na pw <3
aktualne: bardzo (12.04)
Ostatnio zmieniony sob 12 kwie 2025, 09:11 przez Kai Renshaw, łącznie zmieniany 4 razy.
stelka
Miejscow*
21 lat/a, 163 cm
kelnerka w effervescence
Awatar użytkownika
Whispers of life
the man who moves a mountain begins by carrying away small stones
kto zagra
imię i nazwisko postaci: poppy neeley
moja postać: Dziewczyna, którą ambicja zje. Złośliwa, nieufna. polegająca głównie na sobie perfekcjonistka, która da się zabić za swoje ideały. Ma lewicowe poglądy, z którymi oczywiście się nie kryje. Ponadto przylgnęła do niej łatka idealnego dziecka.
czego szukam: Właściwie wszystko - od dramatów, przez normalne gry, aż po coś zabawnego. Na pw uzgodnimy sobie i formę gry, i ewentualną relację.
aktualne: tak (13.04.2025)
Ostatnio zmieniony ndz 13 kwie 2025, 13:46 przez poppy neeley, łącznie zmieniany 1 raz.
Toni
Przyjezdn*
29 lat/a, 183 cm
instruktor tańca nowoczesnego w Queen’ School of Dance
Awatar użytkownika
Whispers of life
Me sukellettii
Ultraviolettii
Ja me unohdettii
Mikä sito meit kii
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Mikke Liikanen
moja postać: Fin, który jest tutaj już od dwóch trzech lat. Tańczy i dzieli się swoją pasją z innymi. Uwielbia również pływać. Chętnie zwiedza świat, nie wyklucza, że może wkrótce znów gdzieś się przeprowadzi (choć w Nowym Orelanie jest mu bardzo dobrze) lub wyjedzie na wakacje. Kocha pieski, ale wciąż sobie żadnego nie sprawił. Jego życie miłosne to farsa, ale zupełnie się tym nie przejmuje.
czego szukam: Zwykłych gier mam już nadto, więc teraz chętnie wysłałbym Mikke na randkę. Liikanen lubi się całować, więc niech chłopak spełni swoje marzenia :roll: - nawet jeśli miałoby być to jednorazowe spotkanie. Jeśli masz ochotę na romantyczny (bądź nawet i/lub erotyczny :uwu: ) wątek, zapraszam.
aktualne: tak (16 kwietnia)
Ostatnio zmieniony śr 16 kwie 2025, 00:22 przez Mikke Liikanen, łącznie zmieniany 3 razy.
po mieście błąka się tylko jedna dusza
sectusempra
Miejscow*
32 lat/a, 193 cm
Wykładowca historii muzyki w The University of New Orleans
Awatar użytkownika
Whispers of life
Lost in my own nightmare
The devil cast a spell on me
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Bastian Knox
moja postać: Bastian Knox – wykładowca historii muzyki, który wygląda, jakby wpadł do garderoby zespołu metalowego i wyszedł z niej w czarnej skórze, ciężkich butach i z wiecznym papierosem w dłoni. Życie kopnęło go nie raz, ale on jakimś cudem wciąż stoi – może dzięki whisky, może dzięki przekonaniu, że problemy najlepiej rozwiązywać głośną muzyką. Uwielbia kłopoty prawie tak samo jak swoje wysłużone winyle, a w pakowaniu się w życiowe dramy osiągnął poziom mistrzowski. Mimo że czasem wygląda, jakby uciekł z więzienia albo kapeli punkowej, to serce ma na właściwym miejscu – tylko trochę podrapane.
czego szukam: W zasadzie to jest otwarta na każdą możliwą fabułę. Bastek jest o tyle elastyczną postacią, że jestem w stanie wpakować go w każde możliwe realia. Może być coś zawodowego, coś cringe'owego na uczelni, zwykłe spotkanie, koncert, kłopoty, drama, karaoke w barze, albo coś z Enklawą ^^ Lubię też zaczynać, więc zapraszam na PW <3
aktualne: tak (12.04)
Ostatnio zmieniony sob 12 kwie 2025, 09:10 przez Bastian Knox, łącznie zmieniany 1 raz.
iza
Miejscow*
24 lat/a, 187 cm
zawodnik wagi lekkiej w UFC
Awatar użytkownika
Whispers of life
I disappear, the end is near
kto zagra
imię i nazwisko postaci: terrence key
moja postać: Terry jest aktualnie w swojej najsłabszej formie, dochodzi do siebie po kontuzji, która może rzutować na jego wręcz świetną karierę, przez co jest dość... marudny. Pan Maruda siedzi głównie w domu i dostaje przysłowiowego pierdolca, bo nie ma co ze sobą zrobić. Przed fatalnym meczem był jednak niezwykle czarującym, towarzyskim chłopakiem, który teraz prędzej pełni rolę Grumpy Cata. Ma dwójkę starszych braci, a jego ojciec był nauczycielem wf-u, więc może znać się z wieloma osobami, o ile tylko po drodze nam będzie z dopasowaniem relki.
czego szukam: Przyjmę dla niego ze 2-3 gry, bo mam rozmach, jak nie wiem. Przyjmuję zarówno luźne propozycje na jedną gierkę, jak i coś co może być początkiem dłuższej relacji. Wachlarz nie jest szeroki, bo Key nie jest też w tym momencie zbytnio pozytywny i raczej sporo rzeczy go irytuje (nie daje tego po sobie poznać), ale możemy rozegrać zarówno coś u niego, jak i próbę wyciągnięcia Marudy na powierzchnię ziemi, bo wiosna przyszła, trzeba się dotlenić. Nie przepada za alkoholem, ale dla towarzystwa i bezalkoholowych piw/drinków może też pójść do baru. Ma trochę niesprawną lewą rękę (jeszcze) więc też nie może się przeciążać, ale kto mu zabroni na spacer wyjść (na pewno nie Niania Frania). Z pomysłami serdecznie zapraszam na PW.
aktualne: tak (04.04)
Ethan.
Miejscow*
36 lat/a, 189 cm
lekarz kardiolog w szpital
Awatar użytkownika
Whispers of life
jestem doktorem Twojego serca i dobrym materiałem na kumpla a potem i faceta. Problemem pozostaje moja niechęć do dzieci i pełny focus na karierę..
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Damon Hughes / Ethan Dashwood / liam henderson
moja postać: 3 paniczów szukaaa gry:
Damon (agent FBI działa pod przykrywką)
Ethan (kardiolog dupek)
Liam (sportowiec kontuzjowany, trochę cham i prostak, duży dzieciak)
czego szukam:
Dla Damona kogoś z policji, FBI, kogoś komu wyzna co robi i działa, zdradzi swój zawód i misje. Może to być też akcja z przestępcami, tudzież romanse bo wśród ganiania ze spluwą takie też się przydadzą.

Pan Doktor Ethan - pacjentki, pacjentów, kumpli z pracy czy też i nie, wszystkich którzy coś chcą albo znają jego brata Michaela.

Liam zgarnie wszystko co dacie, absolutnie absurdalne gry i głupotki, dzikie akcje i w s z y s t k o
zagram nim.
aktualne: tak!
Gugu.
Przyjezdn*
33 lat/a, 172 cm
podróżniczka, dziennikarka w national geographic
Awatar użytkownika
Whispers of life
"Kobieta, która podejmuje trudne decyzje, nie boi się wyzwań. Każdy krok, który stawia, jest dowodem jej determinacji i siły. W chwilach niepewności potrafi odnaleźć w sobie odwagę, by podążać za swoimi przekonaniami, wiedząc, że tylko w ten sposób może kształtować swoją przyszłość i inspirować innych do działania."
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Celestine de Montclair
moja postać: Kobieta o wielu twarzach i talentów. Dziennikarka, podróżniczka, producentka. Uszczęśliwi a ale też wprowadza do domów milionów swoje przygody, opowieści. Poza tym to głównie jest biologiem i odkrywanie jest dla niej naturalne, choć nie we wszystkich dziedzinach swojego życia, ma okazję to robić. Obecnie jest zaręczona, choć to tylko związek na pokaz, a małżeństwo ma być tylko formalnością.
czego szukam: Poszukuję każdej możliwej relacji/wątku i jestem otwarta na wszelkie propozycje, ustalenia i to gdzie mogłaby się przydać Celeste. Pomyślałam sobie jednak o jeden konkretnej, którą można użyć:

Ex-przyjaciele/nieudany romans; Oboje znają się już od kilku lat, zapewne od chwili kiedy pojawiła się w Nowym Orleanie. Zaprzyjaźnili się dość szybko, choć ona traktowała go przez długi czas tylko jako przyjaciela, wreszcie doszło między nimi do czegoś, co było dla nich nagłe ale też niezrozumiałe. Ich "związek" nie trwał jednak długo, głównie ze względu na na to że ona po prostu uciekła. Wystraszyła się tego, że mogła chcieć czegoś więcej a nie była jeszcze na to gotowa. Od tamtej pory mogło minąć już kilka lat, teraz spotykają się. Czy nadal czują do siebie sympatię albo coś więcej? Jestem ciekawa jak ten wątek mógłby się teraz rozwinąć.

aktualne: tak (06.04)
Gugu.
Przyjezdn*
30 lat/a, 176 cm
asystentka właściciela w velvet flamingo - klub jazzowy
Awatar użytkownika
Whispers of life
'Kobiety są twardsze. Mniej przewidywalne. Lepiej znoszą ból. A kiedy trzeba chronić najbliższych potrafią być o wiele bardziej bezwzględne.'
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Siobhan McCallister
moja postać: Młoda mama, która dotychczas wychowywała swoją córeczkę samotnie. Pracuje jako asystentka właściciela klubu jazzowego i obecnie żyje między domem a pracą. Chętnie przygarnie każdą mniej lub bardziej ciekawą relację bo przecież kiedyś musi zacząć myśleć o sobie a nie tylko o swoim dziecku.
czego szukam: Poszukuję każdą relację, którą można rozegrać. Może być to coś długotrwałego albo też krótki epizod w życiu naszych postaci. Siobhan to silna kobieta, która próbuje żyć normalnie, choć na pewno ucieszyłabym się gdyby w jej życiu pojawiły się jakieś perturbacje, które będą jej uświadamiały, że jednak powinna myśleć tylko o sobie. Może będzie to coś co połączy ich romantycznie albo wręcz przeciwnie, staną się wrogami numer jeden.
aktualne: tak (12.04)
cal
Przyjezdn*
18 lat/a, 185 cm
uczeń w high school
Awatar użytkownika
Whispers of life
.
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Callum
moja postać: Callum to cholernie inteligentny i megalomański skurczybyk z zadatkami na psychopatię – w sensie trudności z wyobrażaniem sobie rzeczywistości emocjonalnej innych ludzi. Uważa że świat go nie mieści i można mieć tylko nadzieję, że znajdzie się ktoś, kim się zainteresuje na tyle, by go z jego jednoosobowego królestwa wyciągnąć, ktoś kto będzie miał dość siły, żeby to przynajmniej zaryzykować, w „nagrodę” dostając niezłą jazdę i może coś jeszcze.
czego szukam: Mając na względzie „problemy” osobowościowe Cala, szukam relacji damsko-męskiej dziwnej. Przyjmę wszelkie schizofrenie, borderlajny i dwubiegunówki, pełną jakichś skandalicznych sytuacji i trudnych scen czy tematów, chętnie z naciskiem zarówno na psychologiczną babraninę, jak i na odwalone akcje.
aktualne: tak (13.04.)
moni
Miejscow*
30 lat/a, 165 cm
Awatar użytkownika
Whispers of life
Just sponge everything up you see. Learn! That's why you're here.
kto zagra
imię i nazwisko postaci: Camilla Arboleda
moja postać: śledcza w NOPD, za dzieciaka wzięta pod skrzydła przez D-block, łatwo się irytuje, ale nadmiar tej negatywnej energii szybko spala na siłce
nie wie nic o popkulturze, nie ma czasu na seriale, ani tym bardziej reality show
tik-tok ma za dużo przycisków
lubi tequile
sama muszę ją lepiej poznać, bo zamysł swoje fabuła swoje
czego szukam: gierki na rozruszanie, chętnie przyjmę jakiegoś sąsiada z małego, kolorowego domku obok, ale też wątek zawodowy
W sumie to wiele przyjmę, jestem elastyczną graczką ale możliwe że wstydzę się zagadać bo człowiek tu nowy i w ogóle czas leci, grę trzeba zacząć
aktualne: tak 17-04
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwania”