Administrator
200 lat/a, 250 cm
administrator w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
Whispers of life
You’ll never know what heaven means until you’ve been down to New Orleans.
Kto zagra?
Temat "Kto zagra?" to miejsce, gdzie gracze dzielą się informacjami o poszukiwaniu towarzysza do gry. Wystarczy wrzucić post z zaproszeniem, aby znaleźć nowego kompana do wspólnej przygody!

kod

Kod: Zaznacz cały

[kz][poszukiwaniaStat]STATUS (DATA)[/poszukiwaniaStat]
[kz1][kz2=moja postać:]imię i nazwisko lub @mention[/kz2]
Tutaj wpisz krótki opis swojej postaci[/kz1]
[kz1][kz2=czego szukam?][/kz2]
Tutaj wpisz jakich rozgrywek szukasz
[/kz1][/kz]
Przyjezdn*
23 lat/a, 195 cm
uliczny tancerz
Awatar użytkownika
Whispers of life
Dancers don’t need wings to fly.
NIEAKTUALNE (02/02/2026)
W ucieczce od rodzicielskich oczekiwań, Eli wyjechał kilka lat temu z Bostonu, by na stałe zadomowić się w Nowym Orleanie. Jego plan zakładał znalezienie dorywczej pracy, a resztę wolnego czasu chciał poświęcić na naukę tańca i uliczne wygibasy pośród lokalsów. Szybko jednak ten plan legł w gruzach i ten młody, zagubiony chłopak dał się wciągnąć w gangsterkę. Ta zmieniła go nie do poznania i z dosyć wesołego oraz buntowniczego, stał się dosyć zapobiegawczy i raczej powściągliwy.
czego szukam?
x Kogoś, kogo Elijah wystawił w miłości. Naobiecywał przenosić góry, a zostawił bez szansy na odnowienie kontaktu po upojnej nocy. Relacja ta może być bardzo dynamiczna, raczej ukierunkowana negatywnie.
x Ktoś od kogo Eli pobiera haracz. Właściciel/ka sklepu, a może ktoś, kto zaciągnął sporą pożyczkę u gangu. Ta relacja może być poprowadzona dwojako - gnębienie i wykorzystywanie dłużnika albo wprost przeciwnie - ta osoba będzie stawiać udany opór. Wszystko zależy od Ciebie.
x Relacje zawodowe, czyli ktoś z TBG. Pozytywne, negatywne, romantyczne, nemezis, a może po prostu wątek ze wspólnej fuchy. Wszystko mi pasuje i chętnie rozegram coś w klimatach. Prowadzę dosyć mięsiste rozgrywki, więc można zaszaleć.
Ostatnio zmieniony pn 02 lut 2026, 19:01 przez Elijah Nguyen-Lynskey, łącznie zmieniany 15 razy.
Przyjezdn*
31 lat/a, 185 cm
detektyw wydziału kryminalnego w Criminal Justice Square
Awatar użytkownika
Whispers of life
Love is a drug that I can't deny
I'm your dream boy, but you're not my type
AKTUALNE (28.01)
moja postać:Dylan Hays
Kiedyś był merdającym ogonem golden retrieverem – uśmiechnięty, otwarty i z sercem na dłoni, teraz raczej zaszczuty pies z lękiem separacyjnym. Do Nowego Orleanu przyjechał niecałe trzy lata temu; pochodzi z policyjnej rodziny i wychował się w Karolinie Południowej. Aktualnie pracuje jako detektyw, choć nigdy nie marzył o tym zawodzie. Mocno wierzy w Amerykę i Boga – tak, w tej kolejności – i choć wciąż nosi w sobie vibe „dobrze wychowanego chłopaka z sąsiedztwa”, przez ostatnie doświadczenia jego światło stało się przytłumione.
czego szukam?
Z racji tego, że burzliwa relacja Dylana i Iriny powoli zmierza ku spektakularnemu końcowi, szukam dla niego kogoś na otarcie łez - może jednorazowej randki, może czegoś dłuższego, w co mógłby się rzucić w ramach zasady „klin klinem”.

No, ale póki Dylan jeszcze kręci się po Washington Avenue, chętnie rozegrałabym coś z kimś z wyższych sfer, kto zwrócił uwagę na jego obecność na dzielni. Jednorazowa akcja albo coś z potencjałem na kilka wątków - zależy od nas, od postaci i od chemii.

Nowy Orlean płonie, więc może jakieś osoby zajmujące się dziennikarstwem miałyby ochotę wykorzystać rozwiązujący się po pijaku język Dylana i napisać artykuł o problemach w Criminal Justice Square? Albo może randomowa osoba w związku z tym chciałby się tak o dowalić do niego? Jakaś drama w sklepie/na parkingu/w barze? Ogólnie też bardzo marzy mi się napisanie monologu Dylana odnośnie wartości (lub raczej ich braku) w NOLA, więc na wszelkie czuwania/światełka do nieba odnośnie kropniętej burmistrzyni i wątki policyjne też jestem chętna.

Wszystko inne - jeśli masz pomysł, albo nie masz, ale po prostu chcesz pograć hit me up. Razem coś wymyślimy. Jestem dostępna tu i na dc.
Ostatnio zmieniony ndz 01 lut 2026, 21:05 przez Dylan Hays, łącznie zmieniany 6 razy.
Miejscow*
23 lat/a, 181 cm
rekrut w NOPD
Awatar użytkownika
Whispers of life
sit me down and give me a new lecture
AKTUALNE (20.12.2025)
moja postać:wszystkie, które mam
zachary larkin, niepoprawny romantyk, człowiek niepoważny, miejscowy clown, do tej pory stażysta w gazecie, od jakiegoś czasu rekrot w Nowoorleańskiej Akademii Policyjnej;
dahlia davenport, influencerka z problemami, normalnie promień słońca w pochmurny dzień, ostatnio jednak bardziej przypomina burzowe chmury, chociaż chce stwarzać pozory;
francesca tan, dziewczyna w zawieszeniu, straciła mężczyznę i ideału, z podkulonym ogonem wróciła do Nowego Orleanu i próbuje zbudować siebie na nowo;
milan key, człowiek sukcesu, który z bawidamka zmienił się w zakochanego kundla, architekt z bogatej rodziny, ostatnio otworzył własne biuro projektowe;
love dovey, gwiazda, która wychodzi na prostą; na ekranach, czerwonych dywanach i udzielając wywiadów spędziła 3/4 swojego (i tak krótkiego) życia;
tessa mercer, kobieta pracująca, złośliwość to jej język miłości, odpowiedzialność - jej drugie imię, a przewracanie oczami ruch firmowy; prywatna detektywka;
alexander sheen, informatyk, wychowywany w przekonaniu, że mężczyzna to głowa domu, a kobieta - gorsza płeć; przeżywa aktualnie kryzys orientacyjny;
selene fathauer, gwiazdka kina dla dorosłych, prowokatorka, imprezowiczka i człowiek, który unika odpowiedzialności jak tylko się da;
czego szukam?
Rozgrywki dopasujemy już indywidualnie do naszych postaci, możemy grać o odznaki (zarówno te okresowe, jak i stałe!), możemy rozegrać zadanka od mg (Selene ma fajne, polecam), możemy ustalić zarówno "jednostrzałowe" gry jak i dłuższe relacje fabularne, zapraszam na pw, najlepiej do zacharego <3
marked by fate
21 lat/a, 160 cm
stażystka w gambit weekly
Awatar użytkownika
Whispers of life
what kind of magic did you cast on me that makes my heart burn only for you?
aktualne (01/01)
moja postać:noelle han
młoda mieszkanka goodridge, która wychowana była z zakodowaną życzliwością i chęcią poznania wszystkich sąsiadów, stażystka w lokalnej gazecie
moja postać:tristan monroe
pracoholik, który aby nie myśleć, zajmuje się cały czas czymś innym, nie ma nawet czasu na sen, ale na zabawy w bohatera już tak
moja postać:terrence key
zawodnik mma, który po kontuzji powoli wraca na ring, wieczny pan maruda i niszczyciel dobrej zabawy
moja postać:estelle prescott
striptizerka, która rozpoczęła już nowy rozdział w życiu uczuciowym, ale jeszcze nie do końca ogarnia, że ma partnera
moja postać:vernon lyons
lokalny clown, który poszedł na studia tylko po to, by nie iść do pracy, wcześniej zapalony podrywacz, teraz puppy boy biegający za jedną laską
czego szukam?
w nowy rok weszłam na czysto, więc poszukuję rozmaitych gierek, na zapoznanie, na chwilę, czy na dłużej - obojętne. staram się odpisywać szybko, ale wiadomo, czasem się nie udaje; postanowienie noworoczne obejmuje szybsze odpisywanie, więc może się uda :uwu: jak coś, zapraszam na pw
Przyjezdn*
35 lat/a, 172 cm
I'm not bossy, I'm the boss w Preservation Hall
Awatar użytkownika
Whispers of life
She l o v e s control
aktualne (02.01)
moja postać: Flavia Rodriguez
Burza na wysokich obcasach, boss lady, oddana córka i niewierna żona, narzędzie w rękach szefa kartelu i nazwisko, obok którego ciężko przejść obojętnie. Łatwo dać się zwieść jej czarującej powierzchowności, ale głęboko pod nią skrywa się bezlitosna bestia, przekuwająca cierpienie na władzę.
W Skorpionach znana jako Banshee; zjawa w kobiecej postaci, najczęściej zwiastująca śmierć.
czego szukam?
Zagrałabym kryminalne wątki związane z gangiem albo kartelem jej ojca w dowolnej kombinacji, ale chętnie przygarnę również bardziej przyziemne gry o codzienności. Lubię skomplikowane relacje, które rozwijają postacie. Możemy szaleć dowolnie, a detale najchętniej dogadam osobiście i dopasuję do naszych postaci. Staram się odpisywać sprawnie i nie pospieszam o odpisy <3
Miejscow*
23 lat/a, 171 cm
okrada ludzi i gra na ulicach
Awatar użytkownika
Whispers of life
She broke out of her chains
Turned the fire into rain
AKTUALNE (17.01.)
moja postać: Jinx Trevelyan
Wychowana w bogatej, wpływowej rodzinie, od dziecka obracała się wśród nowoorleańskich elit i próbowała sprostać wygórowanym oczekiwaniom rodziców. Pięć lat temu porzuciła wystawne życie, zmieniła nazwisko i całkowicie odcięła się od dawnego środowiska. Obecnie zamieszkuje skromne mieszkanie w Uptown, zarabia na życie grając na skrzypcach dla ludzi na ulicach a jeśli budżet się jej nie spina, okrada klientów okolicznych barów.
czego szukam?
Grę dopasujemy sobie indywidualnie do naszych postaci; jestem dość elastyczna i niestraszne mi pisanie na żaden temat, więc na pewno wspólnymi siłami wymyślimy coś ciekawego. Preferuję gry z potencjałem na relacje, które można rozwijać dłużej niż przez jeden wątek <3
Jean Lafitte
po mieście błąka się tylko jedna dusza
Miejscow*
30 lat/a, 167 cm
tatuażystka w tattoo shop
Awatar użytkownika
Whispers of life
Figure in the corner I can't quite see
I just know the shadow's staring at me
It gets closer, it gets closer, it gets closer now
Figure in the corner laughing at me
aktualne (17.01.)
moja postać:Andy Miller
Andy przyjechała do Nowego Orleanu tylko na chwilę, ale pobyt się ciągle przedłuża. Pochodzi z biednej rodziny, straciła podczas huraganu nie tylko dom, ale też matkę i wujka. Przyjechała więc tutaj z niechęcią.
Jest pisarką i dziennikarką, ale kiedyś utrzymywała się na kradzieżach i oszustwach. Miała wiele “twarzy”, była pyskata i nieufna (akurat ta cecha jej została).
czego szukam?
Szukam tak właściwie wszystkiego — od nowych relacji, po stare znajomości. Fajnie jakby nie była to gra na raz, ale tak właściwie to jest mi to obojętne, chcę rozruszać Andy!
:dis:
Przyjezdn*
33 lat/a, 173 cm
koronerka, forensic pathologist w Criminal Justice Square
Awatar użytkownika
Whispers of life
Well, I've read through that handbook for the recently deceased. It says: 'live people ignore the strange and unusual. I, myself, am strange and unusual.
STATUS (DATA)
moja postać: Morticia Ravenwood
Morticia jest bardzo specyficzną postacią, twierdzi, że widzi i rozmawia z duchami (ale nie chwali się tym na prawo i lewo!), jest patolożką sądową pracującą w biurze koronera i zna mnóstwo ciekawostek z różnych dziedzin. Ma fioła na punkcie wampirów, pochodzi z Salem i ogólnie jest trochę dziwna.
czego szukam?
Szukam wszystkiego, bo nic nie jest mi straszne. Możemy zagrać coś horrorowego, coś związanego z przestępczością, imprezę, czy kłótnię o ostatnią bułkę w sklepie. Możemy też rozegrać coś w zupełnie innej rzeczywistości (coś wampirycznego? :lol:), a także coś sprzed kilku lat. Fajnie jakby to była relacja na dłużej, bo biedna nie ma aktywnych znajomych.
Miejscow*
32 lat/a, 166 cm
Awatar użytkownika
Whispers of life
just trust me, you'll be fine
aktualne (01.02)
moja postać:anastasia devereux
swatka, która po stracie narzeczonego postanowiła się jednak nie poddawać; ostatnio miala chwilowy kryzys związany z potrzebą załatwienia kilku spraw pozostawionych przez zmarłego partnera, jednak zgodnie z dewizą "nowy rok, nowa ja", próbuje wrócić na odpowiednie tory
czego szukam?
ana potrzebuje przede wszystkim klienteli, osób chętnych na znalezienie partnera za pośrednictwem usług swatki, ale przygarnę również wątki luźne, na moment, albo na dłużej, jeśli będziemy chcieć. devereux pochodzi z nola, więc równie dobrze mogą znać się ze szkoły, jeśli postacie są w podobnym wieku. jestem elastyczna i można się ze mną złapać na pw tutaj, albo na głównym koncie (na noelle han)
Miejscow*
19 lat/a, 173 cm
uczeń i szkolący się fryzjer w student biologii?
Awatar użytkownika
Whispers of life
I’m not sure, but I’m almost positive, that all music came from New Orleans.
Aktualne(02.02.26)
moja postać: Jackson Parker
Cóż... Jackson jest młodym chłopakiem, który powoli wkracza w upragnioną dorosłosć. W jego życiu dzieje się jednak zdecydowanie za dużo... nowe studia, nowe znajomości, niespodziewana ciąża matki, prób anamówienia jej na własne mieszkanie... nie mówiąc o tym, że w jego domu ewidentnie coś straszy. Tak, życie tego dwudziestolatka wcale nie jest łatwe. Parker jest energicznym, beztroskim chłopakiem, który w swoim życiu próbuje wszystkiego, żeby później nie żałować, że się na coś nie zdecydować. Miły, wygadany, trochę pyskaty i bezpośredni... łatwo znajduje znajomych, całkiem nieźle dogaduje się z ludźmi i jeszcze lepiej idzie mu szukanie kłopotów, więc jeśli w Twoim życiu panuje nuda i szukasz sobie rozrywki, to zapraszam.
czego szukam?
Ciężko mi określić, czego tak naprawdę szukam, ale z chęcią przygarnę wszystko. Ogólnie przyjaźnie ze studiów, ludzi związanych ze światem paranormalnym oraz miłostki i romanse. Przygarnę wszystko.
Miejscow*
26 lat/a, 191 cm
futbolista w New Orleans Saints
Awatar użytkownika
Whispers of life
Love in the air ❤️❤️❤️
NIEAKTUALNE (16.02)
moja postać: Tyler Aymond
Rozpoznawalny medialnie futbolista, gwiazda ligi z Nowego Orleanu. Uzależniony od aktywności fizycznej. Zdecydowanie hetero, choć w wyniku przypadku, pozwala wierzyć najlepszej przyjaciółce w to, że jest gejem (a ona założyła, że nie jest wyoutowany przez wzgląd na środowisko sportowe, które jest pod tym względem trudne i niepostępowe)
czego szukam?
Pana nie-hetero do umówionej przez przyjaciółkę randki. Fajnie by było, gdyby Twoja postać uparcie starała się Tylera skokietować, natomiast Tyler uparcie (czytaj: nieudolnie) będzie chciał utrzymać pozory gejostwa, nie wiedząc, jak się z tej sytuacji wykaraskać.

Osoby towarzyszącej na balu maskowym (tym razem kobiety), najlepiej żeby się wcześniej znali i mieli wielowarstwową znajomość, która pozwoli nam napisać ciekawy wątek. Przy okazji to dobra okazja na zdobycie odznaki z tego wydarzenia.

Lub możemy połączyć oba te warianty w jeden.
Ostatnio zmieniony pn 16 lut 2026, 08:26 przez Tyler Aymond, łącznie zmieniany 3 razy.
Saint Killer
Miejscow*
32 lat/a, 180 cm
biotechnolog i CEO na uniwerku
Awatar użytkownika
Whispers of life
I’m not sure, but I’m almost positive, that all music came from New Orleans.
Aktualne (08.02.2026)
moja postać: Blake Carrington
Rodzina Carringtonów jest całkiem nieźle znana w Nowym orleanie, głównie przez matronę rodziny - Elizabeth. Blake jest jednym z jej adoptowanych dzieci. Został przygarnięty wraz z siostrą bliźniaczką, gdy oboje mieli trzynaście lat. Blak jest biotechnologiem, który prowadzi badania na uniwersytecie oraz CEO swojej własnej firmy kosmetycznej, która zajmuje się obecnie syntezą związku reklamowanego jako dosłowny eliksir miłości. Blake, jak i cała jego rodzina należą do tajnej organizacji, którą wszyscy nazywają Rodziną i o której nikt tak naprawdę nie wie za dużo, bo o jej istnieniu zwykli śmiertelnicy dowiedzieli się stosunkowo niedawno.
Blake jest całkiem sympatyczny lecz nieco ekscentryczny. Bywa bezpośredni i zdecydowanie zbyt mocno zakręcony na punkcie nauki. Często może wydawać się nieobecny i oschły, jednak w głębi duszy nie chce niczyjej krzywdy.
I, wbrew plotkom, nie jest wampirem.
czego szukam?
Szukam wszystkiego. Chętnie pomyślę nad jakimiś relacjami i grami. Muszę też tego pana rozruszać, więc nie ma co się wstydzić i ograniczać.
Przyjezdn*
34 lat/a, 170 cm
instruktorka w studio pole dance
Awatar użytkownika
Whispers of life
trenuje ludzi w zakresie pole dance i stara się za wszelką cenę uratować własne małżeństwo jakąś bezsensowną wymianą
aktualne (09.02)
moja postać: Laurie Machado
Laurie jest instruktorką pole dance, która przeprowadziła się do Nowego Orleanu kilka lat temu, głównie dlatego, że jej mąż dostał lepszą ofertę pracy. Tej dwójce aktualnie nie najlepiej się układa, więc utknęła w relacji opartej na swingingu.
czego szukam?
W sumie poszukuję czegokolwiek - przyjaźni, przelotnego, może niekoniecznie udanego flirtu? Najchętniej przygarnęłabym coś, co nie zakończy się po jednej rozgrywce!
magda / solie
Miejscow*
27 lat/a, 162 cm
Awatar użytkownika
Whispers of life
I bloom at night
aktualne (10/02)
moja postać:loralei jacques
dziewczyna do tańca (częściej) i do różańca (jak jesteś wierzący albo chcesz się nawrócić), która pracuje w kwiaciarni, a ostatnio próbuje radzić sobie z żałobą po śmierci ojca, od grudnia do niedawna głównie wychodziła do pracy, teraz chce wrócić do życia niczym ukochane kwiaty na wiosnę
czego szukam?
szukam zatem wszystkiego, czegoś na chwilę, czegoś na dłuższą metę, planuję trochę jednak zostać na tej postaci, więc jeśli i Ty nie masz zamiaru uciekać, to powinniśmy się dogadać. zapraszam na pw, tutaj albo na głównym koncie - Noelle Han
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwania”