Zablokowany
Myre
Miejscow*
51 lat/a, 167 cm
bizneswoman, członkini rady w WMC, prowadzi rodzinny interes
Awatar użytkownika
Whispers of life
I like turning heads, breaking necks. High heels in the morning.
Odette Delphine Blanque
Nicole Kidman
Obrazek
Nowy Orlean, 19.06.1973
Washington Avenue
bizneswoman, inwestorka, członkini rady w WMC
prowadzi z mężem rodzinny interes
ona, jej
biseksualna
mężatka
bliźnięta
Od kiedy czujesz, że Nowy Orlean to twoje miejsce na ziemi?
Od zawsze. Po prostu wiem, że to miejsce dla mnie.
Jakie jest twoje podejście do voodoo i magii?
Interesuję się wieloma dziedzinami i magia jest na pewno jedną z nich. Miasto jest nią przesiąknięte.
Co sądzisz o „New Orleans Vampire Association”?
Podoba mi się ich podejście do życia i zaangażowanie w działalność charytatywną, bo sama o to dbam.
Jakie jest twoje zdanie na temat “The Shadow Enclave”?
Sekty są zabawne, chyba aż za bardzo jak na mój gust.
Jaki wpływ miał na ciebie huragan Katrina?
Byłam bardzo zaangażowana w pomoc mieszkańcom i odbudowę miasta. Straty, które poniosła moja rodzina były spore, ale staliśmy się przez to silniejsi.
Czy czujesz się bezpiecznie żyjąc w Nowym Orleanie?
Nigdy niczego nie można być pewnym, dlatego preferuję ostrożność, a kiedy trzeba sięgam po odpowiednie środki do ochrony.
Jakie jest twoje ulubione danie kreolskie bądź cajun?
Lubię owoce morza.
Jakie jest twoje podejście do jazzu? Masz jakąś ulubioną piosenkę lub klub?
Jazz to żywa część tego miasteczka i lubię go posłuchać, szczególnie na żywo
All smiles, I know what it takes to fool this town.
I'll do it 'til the sun goes down.
I'm a Porsche with no brakes.

  Rodzina Blanque jest bardzo ważnym elementem miasta, wraz z burzliwą rodzinną historią, poważnym biznesem i ogromnym majątkiem przyczynia się znacznie do rozwoju Nowego Orleanu.
  Na przeszłość Blanque cień kładzie pokrewieństwo z Madame LaLaurie, która niegdyś sławna była nie tylko dzięki swojemu zamiłowaniu do piękna i rozpusty, organizując ekskluzywne bale dla śmietanki towarzyskiej, ale i z brutalnego traktowania niewolników. Echo mrocznego dziedzictwa zostaje jednak wygłuszone dzięki staraniom Odette oraz jej męża, którzy oprócz prowadzenia rodzinnego biznesu związanego z wydobywania ropy i gazu ziemnego, zasiadają w radzie White Magnolias Club i udzielają się charytatywnie, a Odette dodatkowo dogląda działu społecznego i kulturalnego, bo akurat po swojej przodkini odziedziczyła nie tylko drugie imię, ale i nieskazitelny gust.
  Za maską idealnej Pani domu, matki i żony kryje się kobieta, która dąży do celu po trupach, sięgając po każdą możliwą broń i dotykając każdej możliwej słabości. Nie cofnie się przed niczym, aby ochronić dobre imię rodziny i pilnować utrzymania porządku nie tylko w domu, jak na pedantkę przystało, ale wszędzie wokół niej. Wszyscy mają tańczyć tak, jak im zagra.
  Odette wyszła za mąż bardzo wcześnie. Miała wtedy zaledwie siedemnaście lat i niedługo później urodziła pierwszego syna Jamesa, który zmarł w 2021 roku w katastrofie lotniczej. Z biegiem lat na świat przyszły kolejne dzieci, więc głównie skupiała się na ich wychowaniu, wyszukując przeróżnych sposobów, aby jej pisklęta podniosły w życiu jak największy sukces, nie pytając ich o zdanie, bo ona wiedziała lepiej jak to zrobić.
  Przez jakiś czas odnosiła sukcesy w modelingu i reklamie, chociaż każda kolejna ciąża przynosiła jej coraz więcej obowiązków i w końcu wybrała rodzinę, zamiast kariery. Jakaś jej część jednak żałowała takiego wyboru, przez co była zawsze wymagająca matką, którą trudno było zadowolić. Wymagała od dzieci wiele, ale od siebie jeszcze więcej.
  Po latach wróciła jednak do spełniania się zawodowo, biorąc czynny udział w życiu miasta, oraz do rozwijania wielu hobby, naturalnie nie rezygnując z rozstawiania bliskich po kątach.
ciekawostki
Kobieta z klasą, która rzadko okazuje słabość, bo na ogół woli pokazywać pazury. Ma zadatki na feministkę, chociaż stara się oficjalnie nie dyskryminować nikogo. Ma dwie twarze - oficjalną i taką, którą pokazuje rzadko nawet przed sobą. Niektórzy powiedzą, że jest zła do szpiku kości, że jest nieczuła, zaborcza i zbyt wyniosła. Może mają rację? A może po prostu nie chcą zbyt dobrze jej poznać.
Walczy o to miasto, ale przede wszystkim o pozycję swoją i swojej rodziny. Dąży do celu po trupach, nawet kosztem uczuć swoich własnych dzieci lub męża. Jest święcie przekonana, że wszystko, co robi, robi dla ich dobra.
Uwielbia muzykę i sztukę, chętnie pokazując się na wszelkich imprezach z tym związanych, najlepiej tych charytatywnych. Posiada wielu przyjaciół (ale tylko kilku prawdziwych) i jest przez społeczeństwo akceptowana, szanowana oraz postrzegana jako silny partner biznesowy. Nazwisko Blanque ma w nowym Orleanie dużą moc.
Bardzo dba o swój wygląd, stawiając na odpowiednią dietę i ruch fizyczny. Ma swojego prywatnego stylistę, dietetyka i trenera. Wydaje dużo pieniędzy na środki pielęgnacyjne, biżuterie, ubrania i buty. Co kilka lat zmienia wystrój domu, wymienia sprzęty na najnowsze, meble na najmodniejsze, a ostatnio wpadła na pomysł dobudowania do swojej posiadłości następnego skrzydła, w którym urządzi kolejną garderobę.
twój nick
Myre
twoje zaimki
ona, jej
narracja
3 osoba, czas przeszły
kontakt
pw albo dc
nie lubię gdy
Lubię emocjonujące, rozwijające postać rozgrywki i kiedy każdy daje coś od siebie. Szanuj też moją koncepcje na postać i nie kieruj nią w swoich postach.
moje posty mogą zawierać
wulgaryzmy, sceny +18, przemoc, zaburzenia psychiczne i emocjonalne, kontakt z używkami.
zgadzasz się na powielanie imienia i pseudonimu postaci?
nie
Ostatnio zmieniony wt 26 lis 2024, 01:32 przez Odette Blanque, łącznie zmieniany 14 razy.
po mieście błąka się tylko jedna dusza
crescent city
Administrator
200 lat/a, 250 cm
administrator w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
Whispers of life
You’ll never know what heaven means until you’ve been down to New Orleans.
welcome to new orleans!
Twoja karta postaci została zaakceptowana i możesz rozpocząć fabularną podróż po Nowym Orleanie! Zachęcamy również do założenia relacji, instagrama i threads postaci oraz zajrzenia do tematu kto zagra?
Przypominamy, że założenie tematu z dziennikiem jest obowiązkowe, jeżeli chcesz brać udział w fabule forum.
Na rozpoczęcie rozgrywki masz 5 dni!
administracja
Zablokowany

Wróć do „Kobiety”