Zablokowany
Mruczka
Przyjezdn*
23 lat/a, 175 cm
Studentka w
Awatar użytkownika
Whispers of life
Studentka literatury zafascynowana duchowością. Wegetarianka, instagramerka, miłośniczka literatury pięknej, wielbicielka ubrań w stylu preppy i entuzjastka jazzu.
Soleil "Sally" Lowe
Tamara Markovic
Obrazek
Los Angeles, 08 VIII 2001
Dauphine Street
Studentka literatury
Instagram; prowadzi popularne konto o życiu w Nowym Orleanie
Ona/jej
Heteroseksualna
Panna
Lew
Od kiedy czujesz, że Nowy Orlean to twoje miejsce na ziemi?
Od dziecka. To tutaj spędzałam wszystkie wakacje w domu dziadków na Washington Avenue, całą sobą chłonąc to niesamowite miasto. Z namaszczeniem słuchałam opowieści dziadka o naszych hiszpańskich przodkach, godzinami czytałam o historii Nowego Orleanu, zajadałam się lokalnymi przysmakami, z podekscytowaniem wypatrywałam każdej wyprawy na bagna i z wielkim przejęciem prosiłam babcię o kolejne opowieści o magicznym świecie, który miesza się tu z tym rzeczywistym. Marzyłam o przeprowadzce, już wtedy obiecując sobie, że gdy tylko skończę szkołę, porzucę rodzinę i przeprowadzę się do jednego z urokliwych mieszkań na Dauphine Street, gdzie będę pisać swoją powieść o Nowym Orleanie. I rzeczywiście, zaraz po zakończeniu szkoły w końcu trafiłam do miejsca, które już od lat czułam, że jest moim domem.
Jakie jest twoje podejście do voodoo i magii?
Babcia opowiadała mi o magii od dziecka. Uwielbiałam te historie, od których jeżyły mi się włosy na ciele, nawet jeśli nie miały nic wspólnego z horrorami. Z czasem zrozumiałam, że magia od zawsze pełniła ważną funkcję społeczną, choć… Chciałabym wierzyć, że jest w tym coś więcej. Czyż nie byłoby wtedy ciekawiej?
Co sądzisz o „New Orleans Vampire Association”?
Gotycka estetyka i wampirze kły to nie jest coś co do mnie przemawia. Zdecydowanie bardziej wolę moje moje ubrania, a jednak marzę o NOVA od dziecka. Może nie tyle o tym, aby być jego członkinią, ale żeby przyglądać się stowarzyszeniu od środka - ch działaniom, a także wpływem na lokalną społeczność.
Jakie jest twoje zdanie na temat “The Shadow Enclave”?
Nie będę ukrywać, że to fascynujące! Zamiast jednak poznawać magiczne połączenia, które się tam praktykuje, znacznie bardziej wolałabym przekonać się jakich środków używają żeby utrzymać władzę w swoich strukturę i wiarę w swoje działania.
Jaki wpływ miał na ciebie huragan Katrina?
Miałam wtedy cztery lata i najbardziej pamiętam wizytę dziadków, którzy w ramach ewakuacji zdecydowali się przyjechać do nas, do Los Angeles, co również skończyło się katastrofą.
Czy czujesz się bezpiecznie żyjąc w Nowym Orleanie?
To moje miasto i wiem, że jestem tu bezpieczna. A jak coś, to szybko biegam.
Jakie jest twoje ulubione danie kreolskie bądź cajun?
Uwielbiam Eggs Sardou, choć bez anchois! A kiedy jadłam jeszcze mięso zajadałam się Jambalayą z owocami morza.
Jakie jest twoje podejście do jazzu? Masz jakąś ulubioną piosenkę lub klub?
Jazz jest podkładem muzycznym dla mojego życia i jednym z powodów, dla których tak bardzo kocham to miasto!
Miała być aktorką. A przynajmniej tego wszyscy się spodziewali, kiedy Sol w wieku przedszkolnym z nadzwyczajną ekspresją wyrażała swoje zdanie, zaraz później z uśmiechem trzepocząc długimi rzęsami w taki sposób, że nie było osoby, której nie potrafiłaby olśnić. Pieszczotliwie nazywana gwiazdeczką miała mieć utorowaną drogę na sam szczyt Hollywood, ku czemu zostały już poczynione pierwsze kroki. Zamiast jednak pozostać w rodzinnej branży, oddała swoje życie książkom, czego jednak nikt do dnia dzisiejszego nie traktuje poważnie, uznając to wyłącznie za błahą fanaberię Sally.
Została wychowana przez matkę do tego, aby się podobać i robić dobre wrażenie, tak jakby nikt z rodziny nie podejrzewał Soleil o przesadną inteligencję. To na jej wyglądzie i sile charakteru wszyscy się skupiali, zapewniając, że wdała się w matkę, która do dnia dzisiejszego uznawana jest za ekranową boginię. Nie pozostało więc Sol nic innego, jak przystać na to wyobrażenie i nauczyć się wykorzystywać je jak najlepiej.

Kiedy trajkocze nad brunchem ciężko w niej zobaczyć to co tak skrzętnie lubi ukrywać przed światem. Z telefonem w ręku, nagrywając kolejne relacje, ze swoim przesadnym przywiązywaniem wagi do ubrań i kokietującą manierą, na pierwszy rzut oka ciężko jest ją posądzić o jakąkolwiek głębszą refleksję, czy przemyślenie.
A jednak mimo tego, że mówi dużo i szybko, to ostatecznie zdaje się nie mówić nic. Rzadko kiedy zdradza się z własnym zdaniem, a swoje obserwacje zwykle zachowuje dla siebie. Ukrywa każde baczne spojrzenie uważnych oczu, najchętniej wypowiadając się wyłącznie na temat spraw, które nie są dla niej w żaden sposób istotne. To co ważne zapisuje z kolei w skrywanym przed światem dzienniku.

Nauczona tego, że nie ma dla niej rzeczy niemożliwych przyzwyczaiła się do szybkiego spełniania swoich zachcianek. Nie interesują jej półśrodki; bierze wszystko albo nic. Mknie przez życie jak burza, nie pozwalając sobie na żadne niedociągnięcie, planując ostatecznie zapisać się w historii świata jako mądrzejsza, niż piękniejsza.

W Nowym Orleanie zgłębia wszystkie tajemnice duchowości, czerpiąc z nich inspirację do przygotowywanej pierwszej książki. Chłonie to co tajemnicze i nieoczywiste, szuka tego co mroczne i ulega fascynacjom temu od czego powinna trzymać się z daleka.

ciekawostki
Prowadzi popularne konto na Instagramie @orlean_lowe, na którym chętnie dzieli się ciekawostkami o mieście, kulinarnymi rekomendacjami, miejskimi legendami, ale również anegdotami ze swojego życia
Jako dziecko zagrała w dwóch dużych produkcjach; Ucieczka Sally (skąd następnie wzięło się jej przezwisko) oraz Zemsta księżniczki. Obydwa filmy familijne odniosły duże sukcesy, po których spodziewano się, że Soleil na dobre zagości na wielkim ekranie, ale zamiast tego wieści o niej ucichły, co było przyczynkiem do licznych plotek
Od sześciu lat nie je mięsa z powodów etycznych, a po mieście najczęściej porusza się rowerem i taksówkami. Nie przeszkadza jej to jednak kupować skórzanych butów i torebek, których ma niemałą kolekcję
Jest wielbicielką aktywności fizycznej na czele z bieganiem i pilatesem
Przykłada przesadną uwagę do ubioru, co nie tylko sprawia, że ludzie często postrzegają ją jako próżną, ale co więcej, jest to częsta przyczyna jej spóźnień
twój nick
Mruczka
twoje zaimki
Ona/jej
narracja
Trzecioosobowa
kontakt
Poprzez wiadomości prywatne
nie lubię gdy
Nic się nie dzieje, a rozgrywka prowadzi do nikąd. Zależy mi na akcji, niezależnie od tego czy będą to wewnętrzne emocjonalne burze, wielkie kłótnie, namiętne powroty, czy napad z bronią w ręku. Myśląc o akcji mam też na myśli głębokie opisy emocji i stanów wewnętrznych
moje posty mogą zawierać
Wulgaryzmy, sceny erotyczne, dramaty i wewnętrzne wynurzenia, a także nagłe zwroty akcji
zgadzasz się na powielanie imienia i pseudonimu postaci?
Nie
po mieście błąka się tylko jedna dusza
crescent city
Administrator
200 lat/a, 250 cm
administrator w Nowy Orlean
Awatar użytkownika
Whispers of life
You’ll never know what heaven means until you’ve been down to New Orleans.
welcome to new orleans!
Twoja karta postaci została zaakceptowana i możesz rozpocząć fabularną podróż po Nowym Orleanie! Zachęcamy również do założenia relacji, instagrama i threads postaci oraz zajrzenia do tematu kto zagra?
Przypominamy, że założenie tematu z dziennikiem jest obowiązkowe, jeżeli chcesz brać udział w fabule forum.
Na rozpoczęcie rozgrywki masz 5 dni!
administracja
Zablokowany

Wróć do „Karty Postaci”